LOADING

Type to search

Πλήγμα στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας από την κακοκαιρία Daniel, παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδρομή στους πληγέντες δήμους, σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Ναύπλιο

Πελοπόννησος

Πλήγμα στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας από την κακοκαιρία Daniel, παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδρομή στους πληγέντες δήμους, σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Ναύπλιο

Share


Πολλές ζημιές και σημαντικά προβλήματα σε δημόσιες υποδομές, αλλά και καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, σε επιχειρήσεις και σε σπίτια, προκάλεσε στην Αργολίδα η κακοκαιρία Daniel, οι σφοδρές βροχοπτώσεις της οποίας έπληξαν ιδιαίτερα τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τις περιοχές των Δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας που αιτήθηκαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -αιτήματα που προσυπογράφοντάς τα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προώθησε ήδη προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προήδρευσε το μεσημέρι σήμερα σύσκεψης στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, όπου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δύο πιο πάνω δήμους ενημερώθηκε αναλυτικά, τόσο από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη, όσο και τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, αλλά και από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας -που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις πληγείσες περιοχές του νομού, συνεργαζόμενοι με τους δύο δημάρχους και τις υπηρεσίες των δήμων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας της με τους πληγέντες δήμους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε διαθέτοντας από την πλευρά της μηχανήματα έργου τόσο της Π.Ε. Αργολίδας, όσο και ιδιωτών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν -ιδίως σε σημεία του οδικού δικτύου- από τις ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις, ενώ ήδη κινήθηκαν εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών οι διαδικασίες αναγγελίας ζημιών στον ΕΛΓΑ.

Αμεσα δε, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Ναύπλιο, προχωρεί από την πλευρά της Περιφέρειας η συγκρότηση επιτροπών καταγραφής ζημιών, μιας για τις δημόσιες υποδομές και μίας για το αγροτικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Η κακοκαιρία έπληξε ιδιαίτερα τις περιοχές της ανατολικής Αργολίδας όπου εξ αιτίας του μεγάλου όγκου νερού από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προέκυψαν σημαντικά προβλήματα στη Νέα Επίδαυρο, την Αρχαία Επίδαυρο και την Δήμαινα στον Δήμο Επιδαύρου, ενώ στον Δήμο Ερμιονίδας επλήγησαν το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, στην Αυλώνα και άλλες περιοχές.

Ας σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων στις πιο πάνω περιοχές, από την Ελληνική Αστυνομία είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς, καθώς και στον δρόμο Λυγουριό – Κρανίδι, στην είσοδο του Κρανιδίου.

Ανάλογη απαγόρευση ίσχυσε και στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, όπως και σε παρόχθιο δρόμο στη Νέα Επίδαυρο.