LOADING

Type to search

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στον ΑΝΤ1

Πελοπόννησος Πολιτική

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στον ΑΝΤ1

Share


Στην τηλεόραση του ANT1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», με τους δημοσιογράφους Νίκο
Ρογκάκο και Ηρώ Ράντου, έδωσε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Για το πώς μπορούν να συμβάλουν οι περιφέρειες στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης:

«Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι κυρίως υποστηρικτικές προς το κεντρικό κράτος, είναι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πρόληψη – καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Είναι υπηρεσίες και έργα που αφορούν υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό που έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε είναι ένα έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά το περιφερειακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα».

Σχετικά με τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος:

«Θα στραφούμε περισσότερο σε όλα τα οδικά έργα σε όλη την Περιφέρεια – υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές οι οποίες πρέπει να συνδεθούν με τα κεντρικά οδικά δίκτυα. Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι ο τομέας των φυσικών πόρων και κυρίως το νερό. Είναι ένα πεδίο που απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τόσο για λόγους άρδευσης και για τις ανάγκες της αγροτικής οικονομίας, που επίσης είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για τις ανάγκες της ανάπτυξης – πάντα με μέτρο, πάντα με πρόνοια για την προστασία του περιβάλλοντος – ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τουριστικές υποδομές και επενδύσεις».

Ειδικά για τα έργα υποδομής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας:

«Το τρίτο που χρειαζόμαστε είναι έργα υποδομής για την Πολιτική Προστασία: βλέπουμε σήμερα μεγάλα προβλήματα με πλημμύρες, χρειάζεται να υλοποιηθούν όλα τα έργα που έχουν ήδη μελετηθεί και να γίνουν και νέες μελέτες ώστε και αυτά τα φαινόμενα να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα στο μέλλον. Υπάρχουν έργα που υλοποιούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, υπάρχουν και έργα τα οποία έχουν κάποιες καθυστερήσεις και ειδικά για αυτά θα πρέπει να επιταχύνουμε την υλοποίησή τους. Και σίγουρα υπάρχουν ανάγκες που δεν έχουν καν μελετηθεί, οπότε και αυτά πρέπει να μπουν στις άμεσες προτεραιότητές μας».

Αναφορικά με την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών:

«Υποδομές δεν είναι μόνο έργα τα οποία βλέπουμε. Υποδομές είναι και η τεχνολογία, είναι και τα ευρυζωνικά δίκτυα, είναι πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν στο να φέρουμε νέες επενδύσεις και, συνεπώς, ανάπτυξη στην περιοχή, ώστε να συμβάλουμε με κάποιο τρόπο στην αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος, που είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την περιφέρειά μας».

Για το γεγονός ότι εκκρεμούν αποζημιώσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές:

«Δική μας αρμοδιότητα είναι να δούμε διαδικασίες, να προτείνουμε λύσεις, να προτείνουμε απλοποιήσεις όπου μπορεί να γίνει, προκειμένου να επιταχύνουμε αυτές τις διαδικασίες και να λυθούν αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι όντως πολύ μεγάλα».

Για την βασική του προτεραιότητα εφόσον εκλεγεί:

«Πρώτη μας προτεραιότητα εφόσον εκλεγούμε θα είναι να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο για την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό σημαίνει χωροταξικός σχεδιασμός, σημαίνει ζώνες, σημαίνει πολλά πράγματα».

Ακολουθείστε το Δημήτρη Πτωχό και στα social media

για να παρακολουθείτε το σύνολο της δραστηριότητά του

Facebook: Δημήτρης Πτωχός – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Instagram dptochos