Μια αξιόλογη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΚΑ.ΠΗ Λουτρακίου, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Λαντινιώτη, μέλος του ΔΣ του ΔΟΚΟΠΑΠ και της επιτροπής του ΚΑΠΗ.
Ο κ. Λαντινιώτης είναι συνταξιούχος, εκπαιδευτής αυτοπροστασίας της Ελληνικής αστυνομίας και πραγματικά έχει κάνει σπουδαίο έργο στο ΚΑΠΗ Λουτρακίου, αφού με τις ενέργειές του, τις πρωτοβουλίες και την αγάπη του για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (που πολλές φορές δυστυχώς τους ξεχνάμε) έχει καταφέρει να γεμίζει το ΚΑΠΗ από κόσμο, να αυξάνονται συνεχώς τα μέλη του, να διοργανώνονται εκδρομές, χοροεσπερίδες, ημερίδες, θέατρα και άλλα πολλά.
 
Η ενημέρωση αφορούσε σε θέματα αυτοπροστασίας, πυρκαγιάς και αστυνόμευσης.
Καλεσμένοι να ενημερώσουν τα μέλη του ΚΑΠΗ για τα θέματα αυτά, ήταν η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Μυστακίδου Μάρθα, ο Επιπυραγός της Π.Υ. Κορίνθου κ. Γερασόπουλος Δημήτρης και ο Ανθυποπυραγός του Πυροσ.Κλιμάκιου Περαχώρας κ. Μακρής Χρήστος.
 
 Το λόγο πήρε πρώτη η κ. Μυστακίδου, η οποία έδωσε οδηγίες  για το πως θα ασφαλίσουμε το σπίτι μας από τους κλέφτες. Τι πρέπει να προσέχουμε, τι ενέργειες κάνουμε όταν αντιληφθούμε πως κάποιος κινείται ύποπτα, μίλησε για τις άγνωστες τηλεφωνικές κλήσεις και άλλα πολλά.

Στη συνέχεια ο κ. Γερασόπουλος ενημέρωσε για θέματα πυρασφάλειας, κυρίως στο σπίτι.Εδωσε με τη σειρά του οδηγίες για το πως πρέπει να ενεργήσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και τρόπους που μπορούμε να αποφύγουμε ατυχήματα.
Τέλος ο κ. Λαντινιώτης έδωσε και κείνος με τη σειρά του οδηγίες στα μέλη του ΚΑΠΗ για το πως μπορούν να προστατευθούν από κλέφτες στο δρόμο.

Η συζήτηση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, οι ηλικιωμένοι έκαναν πολύ εύστοχες ερωτήσεις και ακολούθησε ένας διάλογος πολύ χρήσιμος.

Αξίζει να πούμε πως στις 19 και 20 Νοεμβρίου γίνονται οι εγγραφές για τη θεατρική παράσταση “Ο βαπτιστικός της Κυρίας” στο Γκάζι. Υπάρχουν διαθέσιμες 100 θέσεις για το ΚΑΠΗ Λουτρακίου και το εισιτήριο είναι μόλις 8 ευρώ.
Πληροφορίες στο ΚΑΠΗ Λουτρακίου καθημερινά από τις 10 το πρωί και στο τηλέφωνο 6944 777 065 κ. Βασίλης Λαντινιώτης 
 Πηγή:Korinthostv.gr