Σημαντική τουριστική επένδυση στα Σφαγεία Λεχαίου (Φωτογραφίες)

Share

Α.Πνευματικός:Ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου σε προηγούμενη πρόσκληση στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ όπου ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με 25.000€, τα οποία δαπανήθηκαν για την εκπόνηση προμελέτης που αφορούσε την αποκατάσταση του χώρου των Δημοτικών Σφαγείων. 
Σύμφωνα με το πόρισμα αυτής της προμελέτης, ο Δήμος Κορινθιών θα έπρεπε να καταβάλει ποσό που ανέρχεται περίπου στα 2.000.000€ για την διενέργεια εργασιών αποκατάστασης του ακινήτου.
Το συμφέρον του Δήμου εξυπηρετήθηκε καλύτερα με την διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανεύρεση ιδιώτη, ο οποίος θα καταβάλει στο Δήμο ώς μίσθωμα το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως, και ο ο οποίος θα δαπανήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο, περίπου το ίδιο με αυτό που διατυπώνεται στην προμελέτη, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες βελτιστοποίησης και λειτουργικής αναβάθμισης του κτιρίου. Στον χώρο θα γίνει μία σημαντική τουριστική επένδυση που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία του Δήμου, ενώ μετά την λήξη του συμβολαίου το ακίνητο θα παραμείνει στον Δήμο Κορινθίων ως ένα περιουσιακό στοιχείο ανυπολόγιστης αξίας. Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την ανάπτυξη που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή για τον τόπο και αναμένεται ότι θα συμπαρασύρει παρόμοιες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.