LOADING

Type to search

Δυσάρεστα μας εξέπληξε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν τρία πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων

Επικαιρότητα Κορινθία Πολιτική

Δυσάρεστα μας εξέπληξε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν τρία πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων

Share

Δυσάρεστα μάς εξέπληξε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν τρία πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων.

Αναλυτικότερα:

1. Η συγκρότηση επιτροπής για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου του 6ουΣυντάγματος Πεζικού/Στρατόπεδο «Καλογερογιάννη»

Αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στην Επιτροπή διότι θεωρούμε ότι το θέμα οφείλει να χειρίζεται θεσμικά ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθώς και ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σε σχετικές συζητήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας καταλήξαμε στο ότι το κύρος και φυσική παρουσία του Δημάρχου είναι απαραίτητα για να υλοποιηθεί το αίτημα. Ως δημοτική αρχή είχαμε έτσι χειριστεί το ζήτημα και είχαμε την σημειωμένη ως σήμερα πρόοδο με την πολεοδόμηση, την παραχώρηση του 50% του χώρου που θα ακολουθήσει και, έπειτα από την έκδοση του ΦΕΚ, τη διεκδίκηση και του υπόλοιπου 50%, κάτι για το οποίο έχουν ήδη γίνει εκ μέρους μας οι απαραίτητες ενέργειες. Δεν ξεκινά τώρα η διεκδίκηση όλης της έκτασης του στρατοπέδου , επισυνάπτεται η φωτογραφία της 7.2.2020 από την επί τόπου συζήτηση του θέματος με τον στρατηγό, τον ταξίαρχο του ΤΕΘΑ , τον σύμβουλο μελετητή , την αντιδήμαρχο πολεοδομίας και την διευθύντρια  τότε της τεχνικής υπηρεσίας . Επιβάλλεται η νέα δημοτική αρχή να αξιοποιήσει ότι θεσμικά έχει καταφέρει η δική μας δημοτική αρχή και να μη θεωρεί ότι όλα ξεκινούν τώρα .

2. Δημοτική Αγορά

Μείζον θέμα για οποίο μας ζητήθηκε, χωρίς εισήγηση, να ψηφίσουμε όχι πρόταση αλλά πρόθεση έναρξης ενεργειών.

Χωρίς στατική μελέτη του κτηρίου, το οποίο έχει πρόβλημα.
Χωρίς αρχιτεκτονική μελέτη.

Χωρίς καμία πρόταση για χρήση ή χρήσεις του χώρου.

Χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης.

Χωρίς ένταξη στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια την οποία εμείς, ως Συμμαχία Πολιτών, αντιλαμβανόμαστε ως επικοινωνιακό τέχνασμα και προϊόν λαϊκισμού, αρνηθήκαμε να παρέχουμε την οποιαδήποτε στήριξη. Αντιπροτείναμε να επαναληφθεί η συζήτηση για το θέμα με διαθέσιμα όλα τα ανωτέρω στοιχεία και με εναλλακτικές προτάσεις.

3. Μικρασιατική Στέγη

Ομολογουμένως η χθεσινή ήταν μια κακή  ημέρα για τους Μικρασιάτες της Κορίνθου.

Ζητήθηκε να μειωθεί κατά το ήμισυ το Κτήριο Μικρασιατικής Μνήμης – κάτι που, εάν πραγματοποιηθεί, το καθιστά ανεπαρκές για να στεγάσει τα πλούσια εκθέματα που υπάρχουν καθώς και για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Προτείναμε και ψηφίσαμε την παρέμβαση του Δήμου για να μην μειωθεί ο συντελεστής κάλυψης όπως τον είχαμε σχεδιάσει εμείς ως δημοτική αρχή και τον είχε εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο.

Περισσότερα στο βίντεο : https://youtu.be/GY20BZcTvl0