LOADING

Type to search

Αποφασίστε κ . Δήμαρχε ,αν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων πρέπει να τοποθετείται σε κοινωνικά θέματα ή όχι;

Επικαιρότητα Κορινθία Πολιτική

Αποφασίστε κ . Δήμαρχε ,αν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων πρέπει να τοποθετείται σε κοινωνικά θέματα ή όχι;

Share


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 12
ης Φεβρουαρίου 2024  υπεβλήθη  υπό του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κορινθίων και Επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης αίτημα για την έκδοση ψηφίσματος  εκφράσεως της αντίθεσής του Δημοτικού Συμβουλίου στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του κ. Υπουργού Επικρατείας  υπό τον τίτλο    «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» με το οποίο   θεσπίζεται   ο «γάμος» μεταξύ  ομοφυλοφίλων.  Ο  κ. Γκουργιώτης με νομικά επιχειρήματα προσέτι και με αναφορά στα   κοινωνικά δεδομένα και στις ηθικές σταθερές μας, κατέδειξε το νομικά αβάσιμο και ηθικοκοινωνικά απαράδεκτο μία τέτοιας ρύθμισης. Υποβληθέντος του αιτήματος , εκλήθησαν οι δημοτικού σύμβουλοι να αποφασίσουν αν πρέπει να συζητηθεί το  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως προ ημερησίας διατάξεως θέμα. Η δημοτική παράταξη του κ. Δημάρχου «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» σύσσωμη, διά των παρισταμένων δημοτικών της συμβούλων απεφάσισε την απόρριψη του προς συζήτηση αιτήματος του κ. Γκουργιώτη χαρακτηρίζοντάς το ως μη κατεπείγον  ενώ  οι λοιπές παρατάξεις «Συμμαχία Πολιτών» και «Πράσινη Πόλη» έκριναν ότι είναι κατεπείγον και χρήζει συζητήσεως .

 Φαίνεται πως για τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Σταυρέλη, τους    Αντιδημάρχους του κλπ    το όλο αυτό ζήτημα δεν  είναι κατεπείγον όσο ευρίσκεται στην διαδικασία συζήτησης  εντός του κοινοβουλίου και ενώ επίκειται η ψήφισή του,   αλλά θα γίνει  κατεπείγον,   μετά την ψήφισή του!!!! Πράγματι,  ίσως τότε να έχει αξία  να το συζητήσουμε,  για να εκφωνήσουμε συγχρόνως και τον επικήδειο της Ελληνικής Οικογένειας.  Είναι προφανές και ξεκάθαρο πως εκεί στην Πνοή Δημιουργίας δεν θέλουν να χαλάσουν τους δεσμούς τους και τις φιλίες τους με την κυβέρνηση, τους βουλευτές και υπουργούς         και δεν θέλουν να  εκθέσουν στα μάτια των Κορινθίων τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο για το επιχειρούμενο νομικά, κοινωνικά και ηθικά ανουσιούργημά τους.  

 Να θυμίσουμε απλώς στον κ. Σταυρέλη ο οποίος και είπε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο πλην όμως κατά την κρίση του  δεν έχρηζε  το θέμα αυτό αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου,  δίδοντας ούτω κατεύθυνση στους συμβούλους του,  να του θυμίσουμε λοιπόν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 20-11-2023. Τότε  ο κ. Σταυρέλης έθεσε  ως  θέμα προς συζήτηση  την    καταδίκη   υπό του Δημοτικού Συμβουλίου της άδικης μεταχείρισης της ομάδος ΠΑΣ Κόρινθος στην αναμέτρηση της στο Άργος με τον Παναργειακό,  δηλώνοντας   χαρακτηριστικά «Αλίμονο αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παίρνει θέση για θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας…» καταλήγοντας στο ότι  «…το Δημοτικό  Συμβούλιο δύναται  να γνωμοδοτεί επί παντός επιστητού…». Συμφωνούμε απολύτως με τις ως άνω δηλώσεις του. Φαίνεται όμως πως για κάποιους    οι Αρχές μας, οι Αξίες μας , η Χριστιανική μας Πίστη,  τα  Ήθη μας  αλλά και αυτό ακόμη το Σύνταγμα μας , υπολείπονται  σε αξία και σημασία     του ζητήματος της διαιτησίας (κακής ομολογουμένως, κατά της ομάδος μας) στο Παναργειακός –ΠΑΣ Κόρινθος…..