LOADING

Type to search

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε απόγνωση παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Επικαιρότητα Κορινθία Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε απόγνωση παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Share

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας &Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσαν 21 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμεΑ είναι Κέντρα που λειτουργούν με σκοπό την απασχόληση παιδιών με δημιουργικό και παιδαγωγικό τρόπο και παρέχουν υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρουν, οι βουλευτές στην Ερώτηση: «Τα ΚΔΑΠ όπως και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ υπάγονται στους κατά τόπους Δήμους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο σε υποδομές και λειτουργικά έξοδα όσο και σε προσωπικό. Τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με τις πληρωμές του προσωπικού τους. Οι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που φτάνουν ακόμα και τα 20 χρόνια ανανεώσεων και πολλές φορές υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Επιπλέον, ενώ μέχρι πρόσφατα είχαν νομική υπόσταση ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τώρα θα μεταφερθούν σε διευθύνσεις των Δήμων με ότι αυτό συνεπάγεται».

Τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι δομές που καλύπτουν χιλιάδες παιδιά και εργαζόμενους και είναι καίριας σημασίας η αδιάλειπτη και καλά οργανωμένη λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητο να υπάρξουν τρόποι μονιμοποίησης τους.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ και στην έγκαιρη πληρωμή τους και εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην αύξηση των επωφελούμενων από τα εν λόγω προγράμματα, ούτως ώστε να μη μένει κανένα παιδί εκτός δομών.