LOADING

Type to search

Δήμος Σικυωνίων: Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

Επικαιρότητα Κορινθία Πολιτική

Δήμος Σικυωνίων: Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

Share

Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο, με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων. Σε κλίμα ενωτικό και εορταστικό ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων προσήλθαν και ορκίστηκαν να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Η τελετή της ορκωμοσίας στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιος, ξεκίνησε με αγιασμό και ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος του επανεκλεγέντος δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος ανέγνωσε τον όρκο, τον οποίο επανέλαβαν όλοι οι παριστάμενοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στις δημοτικές εκλογές της 8ηςΟκτωβρίου και με τον οποίον δεσμεύονται να διοικήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Στην λιτή εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθηνά Κόρκα, Σωτήρης Μουρίκης, Γιάννης Σιάτος και Μάρκος Λέγγας, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Γιώργος Φερετζάνης, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νίκος Δήμας, ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλουςΚορινθίων Γεωργία Στριμμενοπούλου και Δημήτρη Μανωλάκη, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Βέλου-Βόχας Βαγγέλη Λυμπερόπουλο, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και φώναξε «Άξιοι» για τα ορκισθέντα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος καθώς και ο υφυπουργός κ. Ταγαράς, ενώ ο επανεκλεγείς δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του έθεσε τους βασικούς άξονες της νέας θητείας.

Με το πέρας της τελετής παρατέθηκε στο προαύλιο του Ναού κέτερινγκ για τους παρευρισκόμενους, που αντάλλαξαν ευχές τόσο για την νέα δημοτική περίοδο, όσο και για το νέο έτος!