LOADING

Type to search

Δημήτρης Πτωχός: «Ούτε ένα ευρώ χαμένο. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πόροι θα διατεθούν με σύνεση και προς την σωστή κατεύθυνση»

Πελοπόννησος Πολιτική

Δημήτρης Πτωχός: «Ούτε ένα ευρώ χαμένο. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πόροι θα διατεθούν με σύνεση και προς την σωστή κατεύθυνση»

Share

Με μεγάλη δυναμική συνεχίζονται οι περιοδείες του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έστειλε από τη Μεσσηνία μήνυμα νίκης σε μία ακόμα πολυπληθή συγκέντρωση, μαζί με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επιβεβαίωσαν ξανά την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στην υποψηφιότητά του.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πτωχός περιόδευσε σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Μαραθόπολη, Βλαχόπουλο, Χώρα, Πύλο και Μεσσήνη, έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, καθώς επίσης και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, Ανδρέα Κατσανιώτη και Μίλτο Χρυσομάλλη. Σε κάθε σταθμό της περιοδείας τους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο Υπουργός και οι Βουλευτές συζήτησαν με πολίτες, καταγράφοντας προβλήματα και απαντώντας σε ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Δημήτρης Πτωχός διαβεβαίωσε ότι «δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Υπάρχουν  τα χρηματοδοτικά εργαλεία είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πόροι θα διατεθούν με σύνεση και προς την σωστή κατεύθυνση», δηλώνοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα σημαντικά έργα υποδομής ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην συντήρηση και στην βελτίωση των οδικών δικτύων, ώστε να είναι ευκολότερη η διασύνδεση και σαφέστατα να υπάρχει η ασφάλεια που όλοι επιζητούμε».

Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείριση των υδάτων τόνισε ότι «στόχος μας είναι μέχρι το 2028 να μην χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού. Έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη δράσεων για τη βελτίωση και τη συμπλήρωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, για να μειώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την απώλεια νερού».

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε την ανάγκη για δημιουργία συνεργειών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομίας. Εξήγησε ότι «η ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος θα βοηθήσει και τους ανθρώπους του αγροτικού κόσμου άμεσα, καθώς αποτελούν του κύριους τροφοδότες του κλάδου της εστίασης σε βασικά είδη. Οι κλάδοι δεν μπορούν να λειτουργούν αποσπασματικά. Στόχος είναι η καθολική ανάπτυξη της Πελοποννήσου, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ότι μπορούν να προκόψουν στο τόπο τους».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε «εξαιρετική επιλογή» την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, συμπληρώνοντας ότι «είχα την τύχη και την ευκαιρία να συνεργαστώ προσωπικά μαζί του κατά το παρελθόν. Είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος έχε όραμα, αλλά και σχέδιο για την περιφέρεια». Περαιτέρω, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι «μπορώ να διαβεβαιώσω του συμπατριώτες μας για την αποτελεσματικότητα του Δημήτρη Πτωχού. Συνεργαστήκαμε από κυβερνητικά πόστα, καταφέραμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε κατά το βέλτιστο εφικτό, δύσκολες στιγμές για τη χώρα και μπορώ να εγγυηθώ για την αποτελεσματικότητα του Δημήτρη και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

Όσον αφορά στην παράκαμψη της Γιάλοβας, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «βούλησή μας είναι να ολοκληρώσουμε άμεσα έργα που παραλάβαμε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε και νέα. Ανάμεσα στα πρώτα έργα που υλοποιούμε και που πέρασαν τόσο από το υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, όσο και την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η παράκαμψη της Γιάλοβα, αλλά ταυτόχρονα και βελτίωση ενός σημαντικού οδικού τμήματος της 9ης εθνικής οδού». Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα έργο «το οποίο θα δρομολογηθεί πολύ γρήγορα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το όποιο θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και σήμερα όλοι μαζί ότι ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο άνθρωπος που μπορεί πραγματικά να έχει και το όραμα αλλά πολύ περισσότερο τη δυνατότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει το όραμα που χρειάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσφέροντας στοιχεία προόδου εξέλιξης και ανάπτυξης στην περιοχή, μέσα από τη δική του παρουσία μέσα από το δικό του έργο». Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι «γνωρίσαμε πραγματικά πολλούς συντοπίτες σας, οι οποίοι αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά του Δημήτρη Πτωχού» και δήλωσε βέβαιος ότι «η ερχόμενη Κυριακή θα είναι μία μέρα που θα στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες, με την εκλογή και των δεκατριών περιφερειαρχών που πιστεύουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν θετικά και να συνεργαστούν στο έργο που εδώ και μια τετραετία υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι «όσες και όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Πτωχό ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο μία υποψηφιότητα νέα ως προς την ηλικία, αλλά είναι και ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά θα είναι αποτελεσματικός και θα διοικήσει την Πελοπόννησο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στο «πόσο σημαντική είναι η συνεργασία που πρέπει να έχει η περιφέρεια με την κεντρική κυβέρνηση και αυτό στην Πελοπόννησο μπορεί μόνο ο Δημήτρης Πτωχός να το εξασφαλίσει. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου και θεωρώ ότι θα σταθεί όχι μόνο στο ύψος των περιστάσεων αλλά ακόμα καλύτερα».

Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης σημείωσε ότι «όσοι έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε το Δημήτρη Πτωχό ξέρουμε ότι είναι ένας άνθρωπος αποτελεσματικός, ένας άνθρωπος που ξέρει να συνεργάζεται, ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ». Τόνισε, μάλιστα, ότι «είναι ένας κανονικός άνθρωπος. Του ευχόμαστε από την καρδιά μας καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι η Πελοπόννησος την Κυριακή το βράδυ θα έχει Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό».