LOADING

Type to search

Βασίλης Νανόπουλος: Το έργο της δημοτικής αρχής είναι η εγγύηση της συνέχειας

Κορινθία Πολιτική

Βασίλης Νανόπουλος: Το έργο της δημοτικής αρχής είναι η εγγύηση της συνέχειας

Share

Ιστορική έχει χαρακτηριστεί από τον δήμαρχο Κορινθίων η επόμενη θητεία 2024-2028. Ο Βασίλης Νανόπουλος, λίγες ημέρες πριν απο την προσφυγή στις κάλπες στέλνει στους πολίτες το δικό του μήνυμα 

“Το μήνυμα που στέλνω είναι συνέχειας, συνέπειας,  σταθερότητας και ανανέωσης.  Στην διάρκεια της θητείας μας  λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα έναντι όλων των ζητημάτων. Μείναμε σταθεροί σε όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε στους κορίνθιους που εναπόθεσαν σε εμάς την ελπίδα τους, την μεγάλη τους προσδοκία για αλλαγή. Τους τελευταίους μήνες, όντας πλέον σε εκλογική τροχιά , ακούσαμε την κοινωνία και την μεγάλη της απαίτηση για μια άλλη αλλαγή, την αλλαγή προσώπων, την ανανέωση. Το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποδεικνύει στην πράξη αυτήν την ανανέωση, μόλις 21 από τους 300 υποψηφίους συν τον δήμαρχο, είναι εκλεγμένοι στο παρελθόν. Και βέβαια η συνέχεια είναι εκείνο που ζητούμε από τους πολίτες, η ανανέωση της εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσουμε όσα μεθοδικά σχεδιάσαμε και επιτύχαμε , όσα έβαλαν  γερά θεμέλια ώστε η επόμενη θητεία να είναι μια θητεία ιστορική για το δήμο Κορινθίων και βεβαίως, τα επόμενα χρόνια να είναι χρόνια ανάπτυξης, οικονομικής ευμάρειας και ευκαιριών για τον δήμο και τους δημότες του! 

Λύσαμε γόρδιους δεσμούς και το ξέρετε καλά. Καταφέραμε να απεμπλέξουμε χρόνιες διαδικασίες και ζητήματα και είτε να ξεκινήσουμε να εκτελούμε έργα είτε να τα έχουμε δρομολογήσει. Θα σας αναφέρω το Κεραμιδάκι και την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου, την ενοποίηση της παραλίας Καλάμια με τα 5φι και την δημιουργία μιας νέας. Χλεύασαν κάποιοι το έργο αυτό αλλά προφανώς δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή, αν και υποψήφιοι, και δεν έχουν μιλήσει με τους κατοίκους οι οποίοι για 30 έτη επιζητούσαν αυτήν την εξέλιξη. Θα σας μιλήσω για την είσοδο της πόλης. Το πάρκο των 16 στρεμμάτων που δημιουργούμε εκεί, την δημιουργία ενός πολυχώρου αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης αλλά και μάθησης αφού περιλαμβάνουμε και μουσείο τραίνου. Θα αναφέρω τα πολεοδομικά σχέδια, η αντιδήμαρχος έχει κάνει σπουδαία δουλειά στον τομέα αυτό, λύσαμε ζητήματα 10 και πλέον ετών στην Αγία Άννα και στον Συνοικισμό, τα Βοσείκα και η περιοχή όπισθεν φυλακών απέκτησαν για πρώτη φορά πολεοδομικό σχεδιασμό, στο σύνολό του ο δήμος Κορινθίων δεν θα έχει σε λίγους μήνες ούτε ένα τετραγωνικό που να στερείται πολεοδομικού σχεδιασμού. Στα επόμενα χρόνια η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με το Λουτράκι, έργο ύψους 12 εκ ευρώ, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που εκτελείται σε επίπεδο δήμων πανελλαδικά, είναι αυτή που θα δείτε παράλληλα με το σχέδιο αξιοποίησης των μπαζωμάτων. Θα δείτε την απόδοση του στρατοπέδου στην πόλη, την υλοποίηση του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, την ενοποίηση της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη με το δικαστικό μέγαρο και την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, θα δείτε να υλοποιείται ακόμα το ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης και ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου, βεβαίως με το νέο ανοιχτό θέατρο που πετύχαμε, κι αυτή είναι μια επιτυχία που επιχείρησαν να μας αφαιρέσουν, οι λόγοι είναι σαφείς. Για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμα έχω πει και λέω και σε σας σήμερα πως η επόμενη θητεία είναι για τον δήμο Κορινθίων, ιστορική!”