LOADING

Type to search

Παραλιακό μέτωπο και πλατείες ελεύθερες για τον λαό του Λουτρακίου

Επικαιρότητα Κορινθία

Παραλιακό μέτωπο και πλατείες ελεύθερες για τον λαό του Λουτρακίου

Share

ΗΛαϊκή Συσπείρωση ΛουτρακίουΠεραχώρας Αγίων Θεοδώρων χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και την κινητοποίησητης επιτροπής κατοίκων ενάντια στα σχέδια περιορισμού του ελεύθερου χώρου της πλατείας Κρήνης του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι, που κατάφεραν να μπλοκάρουν στην πράξη τους σχεδιασμούς του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υποχώρησε μπροστάστο δίκαιο αίτημα της επιτροπής κατοίκων για τη διατήρηση του ελεύθερου χώρου της πλατείαςΚρήνης, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, γιαάμεσο ξήλωμα των σταθερών κατασκευών μέχρι τα 7,5 μέτρα.

Η διεκδίκηση με το μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών, με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο κατάφεραν να «φρενάρουν» ένα τμήμα έστω της πολιτικής απόφασης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που είχαν υπερψηφίσει από κοινού συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και οδηγεί στην τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου, με την τοποθέτηση δεκάδων τετραγωνικών μέτρων στεγάστρων, αλλά καιστον χωροταξικό περιορισμό των ελεύθερων χώρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ασημακόπουλος Χρήστοςαπό την έναρξη των σχεδιασμών ανάπλασης της παραλίας, είχε καταψηφίσει και καταγγείλει τους τόνους τσιμέντου που θα έπεφταν, την έξωση του λαού από το παραλιακό μέτωπο, την επιβάρυνση που αυτοί οι σχεδιασμοί θα προκαλούσαν στην καθημερινότητα τόσο των δημοτών και μικρών επιχειρηματιών της πόλης, όσο και των επισκεπτών.

Φανερώνεται για μια ακόμα φορά πως η δημοτική αρχή αντί να στηρίζει και να ανακουφίζει κατοίκους και μικρούς επιχειρηματίες από τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουν λόγω ακρίβειας, πληθωρισμού κλπ, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, αντίθετα τους χρησιμοποιεί ως μέσο αύξησης των εσόδων της αξιοποιώντας, ακόμα και την ανάπλασηδημοτικών χώρων!

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε καταψηφίσει εξ αρχής, ελισσόμενες μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη και κάτω από την πίεση των κατοίκων ισχυρίστηκαν ότι τάχα δεν είχαν καταλάβει το μέγεθος της παραβίασης του ελεύθερου χώρου και έκαναν αντιπρόταση να εξεταστούν τα δήθεν εμπόδια που υπάρχουν ώστε τότε να υλοποιηθεί η πρόταση των κατοίκων. Η μόνη παράταξη που ψήφισε την πρόταση όπως κατατέθηκε από τους κατοίκους, ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση.

Καλούμε τους κατοίκους, φορείς και σωματεία να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί και η τοπική διοίκηση, και δεν ξέφυγε ποτέ η δημοτική αρχή. Αυτό που αποδείχτηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9/8/2023 είναι ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και καταρρίπτεται η λογική της υποταγής που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ο μόνος δρόμος.

Γι αυτό ο αγώνας των κατοίκων πρέπει να συνεχιστεί χωρίς καμιά επανάπαυση μέχρι να υλοποιηθεί ο στόχος μας!

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους μας μπροστά στις τοπικές εκλογές ότι ο δήμος και η περιφέρεια είναι συνέχεια της κεντρικής πολιτικής που παραδίδει γη και ύδωρ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και απέναντι στα συμφέροντα των κατοίκων.

Απέναντι λοιπόν σε μια Τοπική Διοίκηση που από τη φύση της λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, για την προσέλκυση επενδύσεων, ως φορομπηχτικός οργανισμός με ακρογωνιαίο λίθο την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα «καλούδια» της πολιτικής του κεφαλαίου, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής.

Που δεν κρύβονται πίσω από παχιά λόγια για «όμορφες πόλεις», «νέες αρχές», «εμβληματικά έργα», δήθεν «ανεξάρτητους» και άλλα τέτοια κλισέ αλλά πρωτοστατούν μαζί με τους υπόλοιπους λαϊκούς φορείς και σωματεία, στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για δήμους με ελευθέρους χώρους αναψυχής, για πόλεις ανθρώπινες για τους πολλούς και όχι «κλουβιά» για τους λίγους.