LOADING

Type to search

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο

Πελοπόννησος

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο

Share

Τηλεδιάσκεψη είχε το πρωί σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής -στην οποία μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας- εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η πορεία του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του πιο πάνω υπουργείου.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν οι δυνατότητες του πιο πάνω προγράμματος ως προς τα ενταγμένα σε αυτό έργα, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα προώθησης έργων όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές, καθώς και η επιπλέον πίστωση που απαιτείται για το έργο αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Ακόμα την σύσκεψη απασχόλησαν, αφ’ ενός το θέμα κατασκευής του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με το σύστημα μελέτη – κατασκευή και αφ’ ετέρου η διαδικασία αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια.

Οσον αφορά στο τελευταίο ζήτημα, συζητήθηκε η αποκατάσταση των δύο ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ στις περιοχές Σπαρτέα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και Πλάτωμα στον Δήμο Τρίπολης, θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα την τελευταία δεκαετία και για το οποίο φαίνεται ότι θα χρειαστεί να επαναληφθούν εξ αρχής οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ακόμα, στο ίδιο πλαίσιο, εξετάστηκε και συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της διαδικασίας εκπόνησης μελετών αποκατάστασης των 43 ανενεργών ΧΑΔΑ που έχουν καταγραφεί -αν και έχει διαπιστωθεί, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από δήμους προκειμένου να αποφεύγουν να πληρώνουν για την κεντρική διαχείριση.

Η σύσκεψη, με τα ίδια θέματα, θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, όταν και θα υπάρξουν τα τελικά συμπεράσματα.