LOADING

Type to search

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από το Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο περιφερειάρχη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Πελοπόννησος Πολιτική

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από το Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο περιφερειάρχη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Share

Παρουσιάζουμε σήμερα τον πρώτο πυρήνα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στην Κορινθία. Αποτελείται από άνδρες και γυναίκες αγωνιστές, συνδικαλιστές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.

Ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με φόρα την εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος. Με τις πλάτες της αντιπολίτευσης ήδη συζητάνε για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος που αφορά την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, ώστε να αποφύγουν και τα τελευταία εμπόδια στην εμπορευματοποίηση των δασών και να ενισχύσουν περαιτέρω την πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια καταστρέφει το περιβάλλον.

Συζητάνε την αλλαγή του άρθρου 16 για ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της παιδείας. Οι λαϊκές οικογένειες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ήδη η παιδεία αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα ακριβοπληρωμένο, ιδιαίτερα όσες οικογένειες αυτή την περίοδο αναζητούν φοιτητική κατοικία στην Πελοπόννησο που έχει μόνο μία Εστία στην Καλαμάτα η οποία είναι ανεπαρκής σε σχέση με τις ανάγκες και φανερώνει τις απαράδεκτες προτεραιότητες τόσο των κυβερνήσεων όσο και των περιφερειακών διοικήσεων.

Συζητάνε επίσης τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της υγείας στην Τοπική Διοίκηση ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια υγεία και τα Κέντρα Υγείας στους δήμους και την περιφέρεια, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση. Γνωρίζουμε πολύ καλά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, που πλέον την ευθύνη για τη συντήρησή τους την έχουν οι Δήμοι, με ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών, λέβητες να εκρήγνυνται και άλλα απαράδεκτα φαινόμενα.

Βάσει αυτών θεωρούμε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους δήμους της Πελοποννήσου, ώστε να εκλεγούν όσο γίνεται περισσότεροι σύμβουλοι αγωνιστές ώστε να βάλουν περισσότερα εμπόδια και  να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στον αντιδραστικό αυτό θεσμό, αλλά και να ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που βάζουν τις ανθρώπινες ζωές πάνω από τα επιχειρηματικά κέρδη.

 

 

Οι πρώτοι δώδεκα υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι οι εξής:

 

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

Ζει στο Βραχάτι Κορινθίας. Εργάζεται στην Ολυμπία Οδό. Είναι πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.

2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος με Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, γραμματέας παραρτήματος ΠΕΑΕΑΔΣΕ Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, πρώην πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου.

3. ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργαζόμενος στην ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας με την Λ.Σ.Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ Σικυωνίων και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (ΠΟΕ – ΔΕΥΑ).

4. ΛΟΥΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Εργαζόμενος στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, αντιπρόεδος του Σωματείου εργαζομένων. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων.

5. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΚΗ

Ζει και εργάζεται στο Κιάτο ως αυτοαπασχολούμενη στο χώρο του λιανικού εμπορίου. Έχει υπάρξει στη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Κιάτου και δραστηριοποιείται στους συλλόγους γονέων. Έχει υπάρξει πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ουδημοτικού σχολείου Κιάτου και του 1ου γυμνάσιου Κιάτου. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας.

6. ΣΙΜΙΤΣ ΕΥΓΓΕΛΙΑ

Συνταξιούχος ΙΚΑ, μέλος της διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κορινθίας.

7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συμβασιούχος εργαζόμενος στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κορινθίας, αντιπρόσωπος στο εργατικό κέντρο Κορίνθου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λ.Σ. το 2019 στον Δήμο Ξυλοκάστρου.

8. ΣΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Είναι από το Δερβένι, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – Φυσικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

9. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Κυρά Βρύση Κορινθίας. Μένει στο Λουτράκι. Βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Σωματείου Βιομηχανίας Κατεργασίας Ξύλου ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και μέλος του γενικού συμβουλίου Ομοσπονδίας Οικοδομών Ελλάδας.

10. ΤΣΑΡΜΠΟΥ ΦΡΟΣΩ

Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, Γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κορινθίας.

11. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ζει στο Καστράκι του Δήμου Νεμέας. Είναι συνταξιούχος αγρότης.

12. ΦΡΙΣΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Μέλλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, πρώην μέλος της διοίκησης σωματείου εργαζομένων Θριάσιου νοσοκομείου.