LOADING

Type to search

Καμπανάκι κινδύνου από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν. Κορίνθου

Κορινθία

Καμπανάκι κινδύνου από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν. Κορίνθου

Share

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία μετακινείται Ιατρός Αναισθησιολόγος σε βαθμό Διευθυντή από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από την 5ηΙουλίου.

Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας υπηρετούν ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4) ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αναισθησιολογική φροντίδα τόσο των ασθενών που χειρουργούνται σε τακτική ή επείγουσα βάση, όσο και όλων των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) ήνοσηλεύονται στο σύνολο των Κλινικών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη διασωλήνωσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω Covid-19, οι Αναισθησιολόγοι συμμετείχαν ενεργά και στην εφημέρευση της Μονάδας Covid-19. Το Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι Τμήμα σαφώς υποστελεχωμένο, ενώ η καθημερινή του εφημέρευση βασίζεται απολύτως στην σύμφωνη γνώμη των Ιατρών του για υπέρβαση του ορίου των εφημεριών.

Ειδικά δε τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον πληθυσμό του Νομού να πολλαπλασιάζεται και τις ανάγκες σε αναισθησιολογική παρέμβαση να αυξάνονται σημαντικά (τραυματισμοί, τροχαία ατυχήματα, επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καρδιοαναπνευστικές ανακοπές) γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου με ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ.

Η πρακτική του Υπουργείου Υγείας να μετακινεί Ιατρούς προσπαθώντας να καλύψει πάγιες ανάγκες Νοσοκομείων από μικρά, υποστελεχωμένα και δυσλειτουργικά Νοσοκομεία, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

Προασπίζοντας το δικαίωμα των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού Κορινθίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης καταδικάζουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις.