LOADING

Type to search

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “η Περιφέρεια πάντα στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού”

Πελοπόννησος

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “η Περιφέρεια πάντα στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού”

Share


Στην ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παραδίδοντας σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, φαρμακευτικό και άλλο χρηστικό υλικό προς το περιφερειακό τμήμα Τρίπολης του ΕΕΣ.

Παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγγελου Χρονά, περιφερειάρχης τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας -και της πολιτείας γενικότερα- να συνδράμει τον εν λόγω ανθρωπιστικό φορέα, τα στελέχη του οποίου, όπως είπε, είναι παρόντα και ανιδιοτελώς παρέχουν υπηρεσίες προς τον συνάνθρωπο σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, είτε μετά από φυσικές καταστροφές, είτε στη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων -όπως η προσφυγική κρίση που διανύουμε στις ημέρες μας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αναφέρθηκε και στην πιστοποίηση υπαλλήλων της Περιφέρειας στη χρήση των απινιδωτών που η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί και έχει εγκαταστήσει στα κτήριά της, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ σημαντικό αριθμό των εν λόγω ιατρικών μηχανημάτων έχει διαθέσει σε δημόσιες υποδομές συνάθροισης κοινού, όπως γήπεδα κ.α.

Τέλος, ο Π. Νίκας τόνισε το σημαντικό έργο που παράγεται από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας -και τις υπ’ αυτή Διευθύνσεις στις Περιφερειακές Ενότητες- εξαίροντας την αίσθηση καθήκοντος των υπηρεσιακών στελεχών.