Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία

Αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο με 12 συλλήψεις στην Κορινθία

Μοιραστείτε

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε χθες (27.12.2019), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια εβδομήντα έξι (976) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια δεκαοχτώ (718) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια πενήντα οχτώ (258) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τρία (703) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) άτομα, από τα οποία πενήντα επτά (57) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για παραβίαση της αδείας μουσικών οργάνων και διατάραξη.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εφτά (7) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε:

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 24/25.12.2019, στη Νέα Σμύρνη Αττικής. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 35χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δεκαεπτά (217) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Αργολίδα,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -26,07- γραμμαρίων, -1- κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και προϊόντα παραεμπορίου, στη Λακωνία και

· -1- Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.