LOADING

Type to search

Ζημιές από τους σεισμούς στην Ηλεία – Βράχος έπεσε σε αυλή σπιτιού

Πελοπόννησος

Ζημιές από τους σεισμούς στην Ηλεία – Βράχος έπεσε σε αυλή σπιτιού

Share

Ζημιές άφησαν πίσω τους στο Κατάκολο οι τρεις σεισμοί που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (13/05) στην περιοχή του Κορακοχωρίου και Λεβεντοχωρίου, με το μεγαλύτερο από αυτούς να φθάνει τα 4,7 Ρίχτερ.

Οι καταστηματάρχες βρήκαν σε αρκετές περιπτώσεις τα εμπορεύματά τους σκορπισμένα στο πάτωμα ή στα ράφια, ενώ παρατηρήθηκαν ρωγμές σε σπίτια και καταστήματα. Ιδιαίτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι φωτογραφίες ενός βράχου που έπεσε σε αυλή σπιτιού.

Τα φαινόμενα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους,που φοβούνται για την εξέλιξή τους, παρά το γεγονός ότι οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, σε κάποια καταστήματα μπουκάλια με διάφορα είδη έπεσαν από τα ράφια και έσπασαν, ενώ σε άλλα έπεσαν μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως σουβενίρ, αντίγραφα αρχαίων δοχείων και άλλα, που έσπασαν.

Ζημιές στα καταστήματα

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακόλου, Οδυσσέας Κολόσακας, σημείωσε ότι «… υπήρχαν πολλές ζημιές σε καταστήματα εμπόρων τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και σε υλικές ζημιές. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση καθώς φοβόμαστε για χειρότερα. Ελπίζουμε να αποζημιωθούν οι ζημιές που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα καταστήματα.

Οι περισσότεροι έχουμε επικοινωνήσει με μηχανικούς και περιμένουμε έως το τέλος της ημέρας να έχουμε νεότερα όσο αφορά για το εάν τα κτίρια μπορούν να φιλοξενούν τις επιχειρήσεις ή όχι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς στην περιοχή και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Τα καινούργια κτίρια είναι ενισχυμένα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Το θέμα είναι με τα παλαιότερα κτίρια αλλά και με τον πανικό που μπορεί να προκληθεί. Ήδη έχουμε ζητήσει από τον κόσμο όσο μπορεί να μένει έξω και μακριά από τζαμαρίες ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Comment