LOADING

Type to search

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών καλωδίων της Δ.Ε.Η. στην Αργολίδα

Πελοπόννησος

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών καλωδίων της Δ.Ε.Η. στην Αργολίδα

Share

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. προς τα αγροκτήματα ημεδαπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (10.5.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός και πέντε (5) αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 28 ετών αντίστοιχα. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. μεταφέροντας αυτά ηλεκτρική ενέργεια σε αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.3.2019 έως χθες (10.5.2019), σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εργαλεία για την αποκοπή καλωδίων (όπως μεταλλικός κόφτης, αυτοσχέδιο ξύλινο κοντάρι με ειδικό διαμορφωμένο μεταλλικό γάντζο) και σύρματα χαλκού (προερχόμενα από το εσωτερικό καλωδίων) συνολικού βάρους, -40- κιλών. 

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Leave a Comment