Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Χωρίς κατηγορία

Αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς σε καμινάδες λόγω τσικνοπέμπτης στην Αργολίδα

Μοιραστείτε
Αργολίδα: Αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς σε καμινάδες λόγω τσικνοπέμπτης

Αρκετές και περισσότερες από το αναμενόμενο ηταν οι κλήσεις στις Πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αργολίδα για εκδήλωση φωτιάς σε καμινάδες την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Οι περισσότεροι λόγω του κρύου αποφάσισαν να ψήσουν στα τζάκια που διέθεταν μέσα στα σπίτια ή τα διαμερίσματα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε καμινάδες.

Όπως μας εξήγησε πυροσβέστης, λόγω ότι βρισκόμαστε στο τέλος του χειμώνα και τα τζάκια έχουν επιβαρυνθεί όλο αυτό το διάστημα με την γνωστή μαυρίλα που καλύπτονται οι καμινάδες εσωτερικά, το ψήσιμο στο τζάκι και η λιπαρή κάπνα από τα κρεατικά είναι το «σπίρτο» που θα πυροδοτήσει την εκδήλωση της φωτιάς στην καπνοδόχο.

Γενικά μας τόνισε οτι θα πρέπει να αποφεύγουν οι χρήστες το ψήσιμο στο τζάκι καθώς η λιπαρή ουσία που μεταφέρεται από την κάπνα, επικάθεται στην καπνοδόχο και είναι θέμα χρόνου και συγκυρίας η εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πάντως να πούμε πως παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν υπήρξε μέχρι στιγμής σοβαρό συμβάν και όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν χωρίς να προκληθούν φθορές σε οικίες.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *