LOADING

Type to search

Συνεχίζει να υπογράφει συμβάσεις και να εκτελεί έργα η Δημοτική αρχή Α.Πνευματικού

Χωρίς κατηγορία

Συνεχίζει να υπογράφει συμβάσεις και να εκτελεί έργα η Δημοτική αρχή Α.Πνευματικού

Share

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός, με θέμα την υπογραφή συμβάσεων τριών σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 472.248€.

Η μία σύμβαση αφορά το έργο διαμόρφωσης των κοιμητηρίων του Δήμου Κορινθίων, προϋπολογισμού 193,248€.
Η επόμενη σύμβαση αφορά την διαμόρφωση των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου, είναι προϋπολογισμού 234.000€ και θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο κος Πνευματικός δήλωσε ότι αυτό το έργο φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της εισόδου στην πόλη της Κορίνθου.  Όλοι γνωρίζουν τις προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση αυτού του χώρου στον Δήμο Κορινθίων. Ήδη, τα τελευταία χρόνια στο κεντρικό κτίριο στεγάζεται η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου και έχει ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως. Πλέον, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την ανακαίνιση, με σεβασμό στην διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας, όλων των υπόλοιπων κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. 
Τέλος, η τρίτη σύμβαση αφορά την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Κατακάλι, έργο προϋπολογισμού 45.000€. Προτεραιότητα του Δήμου Κορινθίων είναι η υλοποίηση έργων όχι μόνο στην πόλη της Κορίνθου, αλλά ακόμη και στις μικρότερες κοινότητές του. Στην περίπτωση του Κατακαλίου, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αλλαγή στην διαμόρφωση του χωριού που έχει αποκτήσει αμιγώς παραδοσιακό χαρακτήρα. 
Καταληκτικά, ο κος Πνευματικός υπογράμμισε ότι θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται και η Δημοτική Αρχή θα ολοκληρώσει το δημιουργικό της έργο, παρόλο που ορισμένοι κάνουν ό,τι μπορούν για να το σταματήσουν και αναλώνουν τον χρόνο τους περπατώντας στην πόλη και μοιράζοντας κενές υποσχέσεις. 

Leave a Comment