Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Χωρίς κατηγορία

Έρχονται πρόστιμα-φωτιά: Οι «καμπάνες» για ανασφάλιστα και οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Μοιραστείτε

Ξεκινά σε λίγες μέρες η διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, καθώς και για τα ανασφάλιστα οχήματα, με τσουχτερά πρόστιμα να περιμένουν όσους οδηγούς δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.


Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ, το οποίο θα τους επιβάλλεται μέσω Taxisnet.
Επιπλέον, πέραν του προστίμου των 150 ευρώ και τουκόστους ελέγχου, οι παραβάτες ιδιοκτήτες θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης. Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.
Από τα πρόστιμα των 150 ευρώ για ΚΤΕΟ το κράτος αναμένεται να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ. Σε αυτά προστίθενται  τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης αλλά και τα παράβολα ελέγχου.

Έλεγχοι και στα ανασφάλιστα οχήματα

Εκτός από τον έλεγχο των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα γίνει και διασταύρωση για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που τα κινούν χωρίς να τα έχουν ασφαλίσει και οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ ανέρχονται σε πάνω από 430.000 περίπου.
Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.
Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:
  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc.
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω.
Έτσι, το κράτος αναμένεται από τα ανασφάλιστα να εισπράξει περίπου 100 εκατ. ευρώ
Πηγή:www.cnn.gr
.
Tags:

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Leave a Comment