LOADING

Type to search

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, συμμετείχε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Χωρίς κατηγορία

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, συμμετείχε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Share


Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, συμμετείχε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών (Π.Σ.Γ.), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στο Σαρόγλειο Μέγαρο (ΛΑΕΔ).  Στην συνάντηση, τιμήθηκε η μνήμη της Αντιπροέδρου του Πολιτικού Συνδέσμου,  Ρένας Κιτσοπανίδου-Μπαρουλάκη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στα τέλη του Δεκέμβρη 2018.  Επίσης, με αφορμή τις εκλογικές διαδικασίες του 2019 τα μέλη του ΠΓΣ, αλλά και όσες βουλεύτριες και αιρετές συμμετείχαν στην εκδήλωση δεσμεύτηκαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ενισχυθεί η ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων.

Στον χαιρετισμό της η Μ. Θελερίτη, υπενθύμισε ότι στον Νόμο 4555/2018 για το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι είχαμε μια σπουδαία κατάκτηση του φεμινιστικού κινήματος με την αύξηση της ποσόστωσης φύλου κατά 40% τουλάχιστον, στα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης και στον συνολικό αριθμό υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σε επίπεδο νομοθεσίας βελτιώθηκαν σημαντικά οι όροι συμμετοχής των γυναικών στο πολιτικό γίγνεσθαι και αναμφίβολα αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα λειτουργήσει καταλυτικά στην εμβάθυνση της δημοκρατίας. Προϋπόθεση βέβαια είναι η ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές και βέβαια η κατάκτηση του 50/50, την οποία δεν παύουμε να διεκδικούμε.

Επίσης η Μ. Θελερίτη τόνισε ότι για να προχωρήσει η ισότητα των φύλων, δεν αρκεί να εκλέγονται περισσότερες γυναίκες στην αυτοδιοίκηση και στο εθνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απαιτείται επιπλέον οι γυναίκες που εκλέγονται να ενισχύουν την φεμινιστική ατζέντα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος.

Κόρινθος 18 Ιανουαρίου 2019
Γραφείο Τύπου Μ. Θελερίτη, βουλεύτριας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

Leave a Comment