LOADING

Type to search

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μάτι – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εγκαυματιών

Χωρίς κατηγορία

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μάτι – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εγκαυματιών

Share

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς και όλοι έδιναν την ευχή να μην ξαναζήσει ποτέ κανένας μία ανάλογη στιγμή.  

Φωταγωγήθηκε με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μάτι δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στην περιοχή που ακόμη μετρά τις πληγές της από την φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού.
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς και όλοι έδιναν την ευχή να μην ξαναζήσει ποτέ κανένας μία ανάλογη στιγμή.
Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εγκαυματιών στο Μάτι. Ανθρωποι που γλίτωσαν από τη μήνη της φωτιάς, ωστόσο, ο Γολγοθάς τους δεν τελειώνει, είναι καθημερινός και συχνά-πυκνά τον ανεβαίνουν μόνοι τους. Κάποιοι εξ αυτών μίλησαν στο κεντρικό δελτίο του Open TV, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που συναντούν και ζήτησαν από την πολιτεία να στηρίξει τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.
«Καιγόμουν στο δρόμο η φωτιά ερχόταν μία από δω μία από εκεί», λέει συγκλονισμένη, μία διασωληνωμένη, η κυρία Νικολέτα και προσθέτει: «Βγήκα στο δρόμο και μου ήρθε η λάβα στα μούτρα. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και στα μισά μας περικύκλωσε η φωτιά. Εγώ είχα καεί…». Το σπίτι της είχε καεί ολοσχερώς…
Μια άλλη κάτοικος της περιοχής, που έχασε τον σύζυγό της, η Εμμανουέλα, η 23χρονη κόρη της που ζει με πολλά προβλήματα, εξομολογείται: «Όταν ήταν στην εντατική, ο σύζυγός μου, μου φώναξε, «Αλεξάντρα πρόσεξε το παιδί». Δεν τα κατάφερε, ήταν από τους πιο βαριά εγκαυματίες… Η Εμμανουέλα τα κατάφερε, αλλά «δεν μπορεί το παιδί να περπατήσει, τα πόδια πάνε λυγισμένα. Να πάει το παιδί σε ένα κέντρο που να είναι εξουσιοδοτημένο, όχι ένα τυχαίο».
Η συντονιστική επιτροπή κατοίκων της περιοχής προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματά τους: «Ζητάμε από το κράτος, να στηρίξει η πολιτεία όλα τα έξοδά τους, να προσφέρει στους εγκαυματίες τα «τζομπς», που είναι ειδικά ενδύματα που στοιχίζουν από 500 έως 2000 ευρώ το καθένα».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Leave a Comment