LOADING

Type to search

Ποιοι συνταξιούχοι γλίτωσαν το ψαλίδι

Χωρίς κατηγορία

Ποιοι συνταξιούχοι γλίτωσαν το ψαλίδι

Share

Τι σημαίνει για 1,5 εκατ. συνταξιούχους η κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4472. Αναλυτικά οι 10 ομάδες ασφαλισμένων που δεν θα υποστούν μειώσεις. Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Πότε θα ψηφιστούν οι επίμαχες διατάξεις.

Εντός του επόμενου 15ημέρου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα ακυρώνεται η περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων από τον Γενάρη του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διατάξεις θα καταργούν τις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου 4472 που ψηφίστηκε το 2017 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι τέλειωσε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Για κάποιους, εφόσον γλιτώσουν και την περικοπή της εναπομείνασας προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις, το όφελος ενδέχεται να ξεπερνά και τα 300 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, περίπου 550.000 συνταξιούχοι, των οποίων οι προσωπικές διαφορές ήταν αρνητικές, ήτοι ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που σήμερα λαμβάνουν, θα δουν κανονικά τις συντάξεις τους να αυξάνονται από την σύνταξη Ιανουαρίου. Στον αντίποδα, δεν προβλέπεται κατάργηση της διάταξης που προβλέπει το πάγωμα όλων των υπόλοιπων συντάξεων έως το 2022, ανεξάρτητα από την αύξηση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Πηγή: euro2day.gr, real.gr

Leave a Comment