LOADING

Type to search

Πάτρα: «Βούλιαξε» στην άσφαλτο «σκούπα» του Δήμου στο Μονοδένδρι (φωτογραφίες)

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: «Βούλιαξε» στην άσφαλτο «σκούπα» του Δήμου στο Μονοδένδρι (φωτογραφίες)

Share

Μία «σκούπα» του Δήμου Πατρέων «βούλιαξε» το πρωί, ενώ διερχόταν από την παραλιακή οδό στο Μονοδένδρι.
Η ρόδα του μεγάλου οχήματος βυθίστηκε και σφήνωσε στην άσφαλτο, η οποία υποχώρησε εξαιτίας της διάβρωσης της ακτής η οποία είναι εκτεταμένη στην περιοχή.

Στο σημείο κλήθηκε γερανός προκειμένου να απεγκλωβίσει το όχημα του Δήμου.
Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν το περιστατικό εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους, καθώς ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος για τη διέλευση των αυτοκινήτων και των λεωφορείων.
Η ανακοίνωση του Δήμου για το περιστατικό
Την άμεση λήψη μέτρων ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη του αιγιαλού ο Δήμος Πατρέων. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να του επιτραπεί να κάνει ο ίδιος τα απαραίτητα έργα, προκειμένου να μην συμβούν σοβαρότερα ατυχήματα.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών, σάρωθρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου «βυθίστηκε», καθώς τμήμα της παραλιακής οδού στο Μονοδένδρι υποχώρησε λόγω της διάβρωσης από τη θάλασσα.
Πρόκειται για έναν ακόμα δρόμο, που το Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία, θεωρεί αιγιαλό και απαγορεύει κάθε παρέμβαση από τον Δήμο.
Μάλιστα, ανάλογες παρεμβάσεις στις παραλιακές οδούς του Ρίου, τους προηγούμενους μήνες θεωρήθηκαν παράνομες και επιβλήθηκε πρόστιμο στο Δήμο.
Η Κτηματική Υπηρεσία ως διαχειριστής του αιγιαλού και της παραλίας, με την απαγόρευση στο Δήμου να συντηρεί τους παραλιακούς δρόμους, έχει την ευθύνη να λάβει όλα τα μέτρα αποτροπής ατυχημάτων που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβούν.
Σε διαφορετική περίπτωση να επιτρέψει την άμεση παρέμβαση του Δήμου σε όλες τις αναγκαίες περιπτώσεις.»
Πηγή:patrastimes.gr

Leave a Comment