LOADING

Type to search

Η Μαρία Θελερίτη στην ημερίδα για την Ελληνίδα Αγρότισσα

Χωρίς κατηγορία

Η Μαρία Θελερίτη στην ημερίδα για την Ελληνίδα Αγρότισσα

Share

Ημερίδα για την Ελληνίδα Αγρότισσα,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/10/2018), στο Μουσείο της Ακρόπολης, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου,  αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης που ενισχύουν το εισόδημα της αγρότισσας και τη θέση της στα συνεταιριστικά πράγματα:
«Στο νόμο που ψηφίστηκε για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, έγινε για πρώτη φορά ρητή αναφορά στην ύπαρξη και λειτουργία των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών. Επίσης, θεσπίστηκε συγκεκριμένο ποσοστό συμμετοχής των γυναικών κατά τις αρχαιρεσίες των διοικητικών συμβουλίων των μικτών αγροτικών συνεταιρισμών, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών σε ένα κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο περιβάλλον.» Επίσης, είπε ότι «οι γυναικείοι συνεταιρισμοί μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών, μπορούν να σφυρηλατήσουν συλλογική ταυτότητα και να κινητοποιήσουν τις γυναίκες ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε συνολικότερο επίπεδο.»
Προκειμένου η γυναίκα της υπαίθρου να αποκτήσει τον δικό της διακριτό ρόλο, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νόμου 4384/2016. Ο νόμος αυτός  ρύθμισε θέματα γυναικείων συνεταιρισμών και διαμόρφωσε το πλαίσιο συμμετοχής σε αυτούς της Ελληνίδας αγρότισσας.
Έχουν να γίνουν και άλλα πολλά. Η αναβάθμιση του ρόλου της Ελληνίδας αγρότισσας η ισοτιμία που πρέπει να κατακτηθεί, η ενίσχυση των γυναικείων συνεταιρισμών με έμφαση στον αγροτουρισμό και την μεταποίηση,  μόνο καλό μπορεί να αποφέρει στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της υπαίθρο .

Leave a Comment