LOADING

Type to search

Ο Κορίνθιος Μπακασέτας “σβήνει” τον Λάζαρο

Χωρίς κατηγορία

Ο Κορίνθιος Μπακασέτας “σβήνει” τον Λάζαρο

Share

Πέρυσι ο Τάσος Μπακασέτας μπήκε στα ”παπούτσια” του τραυματία Πέτρου Μάνταλου και βοήθησε τα μέγιστα για να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Φέτος έχει πάρει ήδη και στο γήπεδο και στους αριθμούς, τη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και οδηγεί την Ένωση.
Όταν πέρυσι, σχεδόν τέτοια εποχή, η ΑΕΚ έχανε με σοβαρό τραυματισμό τον Πέτρο Μάνταλο και περίπου την γη κάτω από τα πόδια της, ο Τάσος Μπακασέτας βροντοφώναξε “παρών”. Πήρε το ρόλο του αρχηγού στο άκρο της επίθεσης. Και παίζοντας ως Μπακασέτας και όχι αντί – Μάνταλος, έκλεισε τη σεζόν με 6 γκολ, τέσσερις ασίστ και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου.
Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, ένα από τα πιο “καυτά” ερωτήματα που αφορούσαν τον αγωνιστικό… προϋπολογισμό της ΑΕΚ, ήταν ποιος θα καλύψει το κενό του Χριστοδουλόπουλου. Σε αριθμό γκολ και σε ρόλο μέσα στο γήπεδο. Και την απάντηση, εκκωφαντική η αλήθεια είναι, τη δίνει ήδη ο 25χρονος.
Ο διεθνής επιθετικός είναι αυτός που έχει πάρει τη θέση του Λάζαρου στο άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ. Και τα αγωνιστικά κατορθώματα του Μπακασέτα είναι μέχρι τώρα τα ίδια και ίσως καλύτερα, απ’ αυτά του Χριστοδουλόπουλου, την αντίστοιχη χρονική περίοδο.
Ο Μπακασέτας έχει πετύχει μέχρι τώρα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Με τον Πανιώνιο, με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενώ είχε και δοκάρι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Τρία γκολ είχε πετύχει πέρυσι μέχρι την έκτη αγωνιστική και ο Χριστοδουλόπουλος. Με εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Λαμία και δυο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Επίσης, ο Μπακασέτας έχει πετύχει και ένα γκολ στην Ευρώπη. Στη Βουδαπέστη συγκεκριμένα, στο πρώτο ματς με την Βίντι για τα playoffs του Champions League. Ένα γκολ είχε πετύχει και ο Χριστοδουλόπουλος. Στην Κροατία απέναντι στην Ριέκα, στην πρώτη αγωνιστική για τους ομίλους του Europa League.
Όσο για το ρόλο στο γήπεδο, ο Μπακασέτας έχει πάρει ήδη αυτόν του μπροστάρη στα περισσότερα ματς. Ενώ πέρυσι τέτοια εποχή, ο διεθνής επιθετικός είχε πετύχει μόνο ένα γκολ. Στο ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Λάρισα. Μάλιστα σ’ εκείνο το παιχνίδι, ο Μπακασέτας είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.
Πηγή: sport24.gr

Leave a Comment