Κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 9 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, η δίκη για τη δολοφονία της 70χρονης σε εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας.

Για τη δολοφονία της άτυχης 70χρονης, κατηγορείται ο 71χρονος σύζυγός της, που ενώ σκότωσε την 70χρονη σύζυγό του με σφυρί, μέσα στο εξοχικό τους στο Σοφικό Κορινθίας, έκρυψε το πτώμα της στον οικογενειακό τους τάφο και δήλωσε την εξαφάνισή της…
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας παραδέχτηκε ότι σκότωσε την άτυχη 70χρονη, χτυπώντας τη με σφυρί στο κεφάλι, το οποίο και παρέδωσε, ενώ στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς στο Νεκροταφείο Σοφικού, όπου τους υπέδειξε το μέρος που είχε κρύψει το πτώμα της.
Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, το πτώμα ήταν τοποθετημένο στον οικογενειακό τάφο του ζευγαριού…
Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε, ο δικηγόρος της υπεράσπισης επικαλέστηκε ασθένεια του κατηγορουμένου και εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, ζητώντας την αναβολή της εκδίκασης και τη μεταφορά της σε νέα ημερομηνία.
Μετά από διακοπή το μεικτό ορκωτό δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αναβολή και μεταθέτει τη δικάσιμο για την 16η Οκτωβρίου και ώρα 9:00 το πρωί.
Μετά τη διακοπή της συνεδρίασης και τον ορισμό της νέας ημερομηνίας, ο δικηγόρος υπεράσπισης κ. Αθανάσιος Γκίκας μίλησε στην κάμερα του pna.gr λέγοντας ότι η δίκη διεκόπη και μεταφέρθηκε για την 16η του μηνός Οκτωβρίου, διότι ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ο κατηγορούμενος έχει παραδεχτεί την πράξη του, ανέφερε, όχι όμως τον νομικό χαρακτηρισμό, ότι είναι μια ανθρωποκτονία σε ψυχική κατάσταση, και έχει κάποιους ισχυρισμούς τους οποίους θα υπερασπιστούμε στο δικαστήριο.
www.pna.gr