Με ιδιαίτερη χαρά, ο σεφ του Mythical Coast Wellness Retreat Φώτης Καρσιώτης και η ομάδα του, σε συνεργασία με τους γυμναστικούς συλλόγους Όλυμπος και Αναγέννηση, καθώς και με τον Σύλλογο Αγιασωτών Αθήνας, προσκαλούν το κοινό στο πρώτο Λεσβιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μυτιληνιάς Γαστρονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο της Παναγίας στην Αγιάσο, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στις 20:30, σε μία ατμόσφαιρα παραδοσιακού Αγιασώτικου γλεντιού, με αγωνιστική διάθεση και πλούσια δώρα.
Το φεστιβάλ για το 2025 επικεντρώνεται σε δύο πιάτα της Μυτιληνιάς κουζίνας: τα Αγιασώτικα κεφταδάκια ή πτάρια και τα Αγιασώτικα γιαπράκια. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να μαγειρέψουν αυτά τα πιάτα στις κουζίνες τους και να τα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου θα βραβευτούν τα δύο καλύτερα πιάτα. Οι δαπάνες για την παρασκευή των πιάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές.
Η συμμετοχή είναι περιορισμένη, καθώς θα γίνουν δεκτοί έως και 15 διαγωνιζόμενοι, με σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 30 Ιουνίου 2025 στα τηλέφωνα 22510 62003 και 6986 858984 ή μέσω email στο info@myticalcoast.gr. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν πλούσια δώρα, ενώ οι δύο πρώτοι θα τιμηθούν με χρηματικό έπαθλο και ένα δώρο-έκπληξη.
Μετά τη βράβευση, θα ακολουθήσει παραδοσιακό Αγιασώτικο γλέντι, με τα έσοδα της διοργάνωσης να διατίθενται υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.
Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, παράδοση και γλέντι. «Να μη λείψει κανείς – σας περιμένουμε!», καταλήγει το μήνυμα του Φώτη Καρσιώτη εκ μέρους της ομάδας του Κήπου της Αγιάσου και του Mythical Coast.