LOADING

Type to search

Συγκέντρωση της ΤΕ Κορινθίας με ομιλητή τον Γιάννη Κελλάρη

Κορινθία Πολιτική

Συγκέντρωση της ΤΕ Κορινθίας με ομιλητή τον Γιάννη Κελλάρη

Share


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο συγκέντρωση της ΤΕ Κορινθίας με ομιλητή τον Γιάννη Κελλάρη , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και
Περιφερειακό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ομιλία του απεύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και μαχητικής συμπόρευσης στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι η αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Γιατί:

Το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο κάνει ό,τι κάνει κι έξω από αυτό. Αναδεικνύει και υπερασπίζεται τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, ξεσκεπάζει την ΕΕ που δεν είναι «σπίτι» αλλά φυλακή των λαών. Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Γιατί:

Όταν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά ψήφιζαν μαζί νομοσχέδια της ΝΔ επικαλούμενοι «ευρωπαϊκές Οδηγίες» -κολλώντας στη ΝΔ ακόμα και «προοδευτικά» ένσημα- το ΚΚΕ μπήκε μπροστά για να οργανωθούν μεγάλες εργατικές, φοιτητικές και αγροτικές κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Γιατί:

Δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 704 ευρωβουλευτές απ όλα τα κόμματα ψήφισαν ότι τα λόμπι είναι συστατικό στοιχείo της Ε.Ε. και μόνο οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν!

Γιατί:

Αποκαλύπτει ότι πίσω από κάθε έγκλημα που ζει ο λαός μας βρίσκεται η ΕΕ και η πολιτική της υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί:

Λέει την αλήθεια για την ΕΕ: Γίνεται μόνο χειρότερη για τους λαούς. Γιατί είναι ένωση των καπιταλιστών, λειτουργεί για τα δικά τους συμφέροντα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των πολλών. Η ΕΕ της καταστολής και των παρακολουθήσεων, της απαγόρευσης των απεργιών και του συνδικαλισμού σε κράτη-μέλη της, των λόμπι και των ματωμένων πλεονασμάτων, το μόνο δίκαιο που υπερασπίζεται είναι την αδικία: Οι λίγοι να βγάζουν αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση των λαών!»

Στην ομιλία του ανέδειξε επίσης ζητήματα από την Κορινθία και απάντησε στους διάφορους πολιτευτές που ζητάνε τώρα τη ψήφο του λαού.

«Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει ψήφο στη ΝΔ για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, για να έχει, όπως λέει, περισσότερη ορμή να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις!

Αυτά, όμως, περισσότερο ως απειλές πρέπει να ακούγονται από τον λαό…

Αν έκανε όσα έκανε μέσα στους τελευταίους εφτά μήνες, σκεφτείτε τι έχει να κάνει στη συνέχεια, αν τον επιβραβεύσει ο λαός στις ευρωεκλογές…

Αυτή η σταθερότητα έχει οδηγήσει και εδώ στην περιοχή μας:

Στις τεράστιες  ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου και τις υπόλοιπες δομές όπως τα κέντρα υγείας, με τα τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους γιατρούς να  γίνονται μπαλάκι από τα επείγοντα στα Κ.Υ. και τα αγροτικά ιατρεία για να καλύψουν τα κενά, με τις μεγάλες  ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε ασθενοφόρα, σε διαγνωστικά μηχανήματα, κατάσταση που ωθεί όλο και περισσότερους στα νύχια των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Σταθερότητα που έχει οδηγήσει σε  σχολεία, που πέφτουν σοβάδες και πίνακες στα κεφάλια των παιδιών, σχολεία που δεν  έχει γίνει στοιχειώδης αντισεισμικός έλεγχος με κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μια παιδεία που συνεχώς βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της και ο γονιός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να σπουδάσει τα παιδιά του!
Σταθερότητα η οποία οδηγεί πολλές περιοχές το 2024 να υποφέρουν από έλλειψη νερού σε ύδρευση και άρδευση, με νερό που σε μερικές περιπτώσεις είναι ακατάλληλο για πόσιμο, με αγρότες που βλέπουν να καταστρέφονται οι καλλιέργειες τους, με μόνιμη «δικαιολογία» από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές την «κλιματική αλλαγή», την ίδια στιγμή όμως που έργα όπως το φράγμα Ασωπού έχουν στοιχειώσει, άλλα είναι αναξιοποίητα για χρόνια όπως η λίμνη Δόξα, γιατί δεν υπάρχουν δίκτυα, πολλά είναι στον αυτόματο πιλότο δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε. όπου το κριτήριο για τις χρηματοδοτήσεις δεν είναι η κάλυψη των αναγκών αλλά όλα μπαίνουν στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους με κριτήριο το κέρδος! Κλιματική αλλαγή που φαίνεται ότι δεν επηρεάζει τηνεπιχειρηματική δραστηριότητα και τα ιδιωτικά εμφιαλωτήρια που αυξάνουν συνεχώς τις δουλειές τους, αντλούν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες νερού, δεσμεύουν όλο και περισσότερες πηγές και περιοχές για νέες γεωτρήσεις.
Σταθερότητα που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες με το εισόδημα τους συνεχώς να συρρικνώνεται, εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές κατά κανόνα τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους τα οποία ο καταναλωτής αγοράζει πανάκριβα στα ράφια των Σ-Μ, με όλο και περισσότερους να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους και να στρέφονται σε άλλο επάγγελμα ή γίνονται εργάτες στην ίδια τους τη γη, που συγκεντρώνεται σιγά – σιγά σε λίγα χέρια.»

Και κλείνοντας κάλεσε σε συστράτευση όλων των δυνάμεων.

«Δεν αφήνουμε να χαθεί ούτε μέρα, ούτε ώρα δίνοντας τη μάχη των ευρωεκλογών έως το βράδυ της 9ης Ιούνη. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, με την ανακοίνωση, να βρούμε όσο περισσότερους εργαζόμενους, αγρότες, μικρούς επαγγελματίες, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μπορούμε. Να τους μιλήσουμε, να τους ενημερώσουμε να τους πούμε ότι η μόνη συμφέρουσα επιλογή για τα συμφέροντά τους είναι στις ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ!»