LOADING

Type to search

Νίκος Ταγαράς: Μπήκαν οι υπογραφές για τις 3 διαδοχικές συμβάσεις με τις οποίες ξεκινά το έργο της αποχέτευσης στο Ανατολικό Μέτωπο του νομού μας, προϋπολογισμού 18,1 εκατ. €

Επικαιρότητα Κορινθία Οικονομία

Νίκος Ταγαράς: Μπήκαν οι υπογραφές για τις 3 διαδοχικές συμβάσεις με τις οποίες ξεκινά το έργο της αποχέτευσης στο Ανατολικό Μέτωπο του νομού μας, προϋπολογισμού 18,1 εκατ. €

Share

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκου, του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κορίνθου, Μιχαήλ Χατζή και των 3 εργολάβων που αναδείχθηκαν με διαγωνιστική διαδικασία, υπεγράφησαν σήμερα, στο Δημαρχείο Κορίνθου, οι 3 διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)».

Ειδικότερα υπεγράφησαν οι εξής 3 συμβάσεις:

1) «Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Κάτω Αλμυρής»
2) «Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας»
3) «Έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς από σήμεραξεκινά ένα μείζονος σημασίας έργο υποδομής για την περιοχή του Ανατολικού Μετώπου του νομού μας μεσυνολικό προϋπολογισμό 18,1 εκατ. € που εξασφαλίσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και  Ενέργειας από κοινοτικούς πόρους.

Εξασφαλίσαμε ουσιαστικά την εξαρχής κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής ακαθάρτων στους οικισμούς Γαλατακίου, Αλμυρής και Λουτρών Ωραίας Ελένης του Δήμου Κορινθίων και στον οικισμό της Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων, όπως και τη μεταφορά των λυμάτων των παραπάνω οικισμών προς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αγίων Θεοδώρων.

Σημειώνω ότι για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρής στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίεςκαι απαλλοτριώσεις ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου.

Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη άριστη συνεργασία μας στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο, καθώς και στους Δημάρχους Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη.

Με όραμα, μεθοδικότητα, γνώση και επιμονή, Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση υπηρετούμε τον κοινό μας σκοπό: ανεβάζουμε το επίπεδο της ζωής των συμπολιτών μας. Ανεβάζουμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά!».

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος δήλωσε:

«Άλλο ένα μεγάλο έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στην Κορινθία, μετά από αυτό της κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Ξυλόκαστρο που ήδη κατασκευάζεται. Η αξία των έργων αυτών είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες και το περιβάλλον. Είναι έργα ποιότητα ζωής και πολιτισμού, που προσφέρουν σημαντική περιβαλλοντική προστασία.

Σήμερα στην πατρίδα μας με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάζονται πάνω από 200 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων. Ο αριθμός των έργων που εκτελούνται πιστοποιούν ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη διαχείριση του χθες και περνά σε σύγχρονη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις απαιτήσεις της νέας οδηγίας, που προβλέπει ακόμα αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και επαναχρησιμοποίηση του νερού γιααρδευτικές ανάγκες.

Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές για τη συνεργασία τους, ώστε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Σημειώνω επίσης τη σημαντική βοήθεια του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, που με ιδιαίτερη μέριμνα, λόγω και της αρμοδιότητάς του, βοήθησε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, όχι μόνο σε αυτά τα έργα του τόπου καταγωγής του, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για τον Δήμο Κορινθίων, για τη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού και τη Δημοτική Κοινότητα Γαλατακίου. Υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους εργολάβους των έργων Αποχέτευσης λυμάτων Αλμυρής, Λουτρών, Γαλατακίου, προϋπολογισμού 6.500.000 €, της Ισθμίας , Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού 4.600.000€, καθώς και του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού από την Αλμυρή μέχρι τονβιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων προϋπολογισμού 6.500.000€. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 18,1 εκατ. €, με χρηματοδότηση απόευρωπαϊκούς πόρους.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για την υπερπροσπάθειά του να ενταχθεί το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για τον Σαρωνικό, αλλά και για να σωθεί η χρηματοδότηση. Σε λίγες ημέρες  ημέρες ο εργολάβος ξεκινά τις εργασίες».    

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή του στην χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Η αμέριστη στήριξή του στην υλοποίηση έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι έμπρακτη και συνεχής.

Με την υλοποίησή του, κατασκευάζουμε ένα σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων, εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών στα Ίσθμια και το Καλαμάκι, αναβαθμίζει τους οικισμούς μας και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και αειφόρου περιβάλλοντος, για εμάς και τις επόμενες γενεές»._