LOADING

Type to search

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελληνο-Ουγγρικής Φιλίας

Επικαιρότητα Κορινθία

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελληνο-Ουγγρικής Φιλίας

Share

Ίσθμια, 19 Απριλίου 2024

 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο Μνημείο Ελληνο-Ουγγρικής Φιλίας και Συνεργασίας στον Ισθμό Κορίνθου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας – Ελλάδος κ. István Hiller, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΙΚ κ. Γιώργο Ζουγλή, στην μνήμη των Ούγγρων αρχιτεκτόνων και μηχανικών István Türr και Bela Gerster, οι οποίοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό και στις εργασίες κατασκευής της Διώρυγας Κορίνθου τον 19οαιώνα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας-Ελλάδας κ. Simon Róbert Balázs, ο Α.Ε. Πρέσβης κ. Erik Haupt, ο Σύμβουλος και Αναπληρωτής Πρόξενος κ. János Berényi, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικότητας στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο κ. Λαοκράτης Κοράνης, η σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κα. Szekrényes Éva, ο Δημάρχος Κορινθίων κ. Σταυρέλης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου κ. Πέρρας Σωτήριος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα. Μαυροματίδου Θεώνη, ο Αντιδημάρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Νέων Τεχνολογιών κ. Πέτρου Θεόδωρος και ο Προέδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας κ. Γκιόκας Αθανάσιος.

O Γενικός Διευθυντής κ. Ζουγλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την σημαντική συμβολή των δύο Ούγγρων Μηχανικών στην επίτευξη του κατασκευαστικού άθλου της διάνοιξης της Διώρυγας καθώς και στην σημασία της διαχρονικής Ελληνο-Ουγγρικής συνεργασίας και φιλίας.

Ευχή των ομιλητών ήταν η συνέχιση των αγαστών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με το μνημείο και κυρίως το έργο της διάνοιξης της Διώρυγας να αποτελέσει έμπνευση για τις νέες γενιές για συνεργασία και μεγάλα επιτεύγματα.