LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το ψήφισμα της ΟΕΒΕ Κορινθίας και ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών άμεσες ενέργειες

Επικαιρότητα Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το ψήφισμα της ΟΕΒΕ Κορινθίας και ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών άμεσες ενέργειες

Share

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, φέρνει με Αναφορά στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών τοαπό 27.3.2024 ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε.

«Με πληθώρα παρεμβάσεων, Ερωτήσεων στη Βουλή και δηλώσεων έχουμε αναδείξει τα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, που προκλητικά ευνοεί με τις ρυθμίσεις της τους μεγάλους ομίλους και τις επιχειρήσεις χωρίς καν να φορολογεί επαρκώς τα υπερκέρδη, ενώ παράλληλα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την στήριξη και ελάφρυνσή τους. Για άλλη μια φορά φέρνουμε στη Βουλή ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας και των μελών της, που εκπροσωπούν πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Κορινθία, δυναμώνοντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι κρίσιμα για ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική αλυσίδα του Νομού», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχογιός

Εξάλλου, η Αναφορά που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά ενέργειες και ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με τα αιτήματα της ΟΕΒΕ Κορινθίας, όπως αποτυπώνονται στο σχετικό ψήφισμα και είναι τα εξής:

1. Άμεση ανάκληση του φορολογικού Νόμου.

2. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

3. Νέα ρύθμιση 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες κι όχι μόνο όσους έχασαν προηγούμενη ρύθμιση.

4. Παράταση της αναβολής της διασύνδεσης των POSμε τις ταμειακές μηχανές μέχρι το τέλος του έτους.

Επισυνάπτεται η Αναφορά και το συνοδευτικό της έγγραφο