LOADING

Type to search

ΠΕΣΠ: «Αίτημα 3μηνης παράτασης διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS»

Επικαιρότητα Πελοπόννησος

ΠΕΣΠ: «Αίτημα 3μηνης παράτασης διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS»

Share


Να δοθεί παράταση 3 μηνών, στην εγκατάσταση των POS, ζητά σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εξέπνευσε και η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2024 για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση στην πληθώρα των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν για τους επαγγελματίες – μέλη μας.

Ζητάμε από την πολιτεία να κατανοήσει τα τεχνικά προβλήματα στη εγκατάσταση των POS, τα οποία δεν οφείλονται στις επιχειρήσεις και να δοθεί δεύτερη παράταση 3 μηνών, ήτοι μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

Το αίτημα μας αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει κώλυμα με την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων των POS, καθώς οι τεχνικοί δεν δέχονται τα vouchers των επιχειρήσεων, ώστε να εξοφληθούν και να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις. Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους υπόχρεους προς διασύνδεση επιχειρηματίες.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει:

μια εύλογη περίοδος απαλλαγής των επιχειρήσεων από τα πρόστιμα myDATA & Esend
μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες
ρύθμιση με περισσότερες δόσεις
ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός

Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα που προκύπτει με τις επιχειρήσεις που χρωστούν και αποκλείονται από τη διαδικασία των POS, να υπάρχει άρση της κατάσχεσης όταν υπάρχει ρύθμιση, η επαναφορά του αφορολόγητου σε επιχειρήσεις που έχουν απλογραφικά βιβλία και η εξαίρεση του τεκμηρίου για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας για τρίμηνη παράταση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

               ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ