LOADING

Type to search

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου

Επικαιρότητα Κορινθία Πολιτική

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου

Share


Ανάμεσα σε αυτοψίες, συναντήσεις και συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, τις τελευταίες εβδομάδες, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου.

Πρόκειται  για ένα σχολείο πρότυπο αλληλεγγύης που λειτουργεί από το 2004 και σε αυτό φοιτούν 50 μαθητές από όλο τον νομό Κορινθίας, ενώ οι 32 είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο τμήμα.

Ο Περιφερειάρχης, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του σχολείου, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, αλλά και για την προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων και τις προσφορές των ανθρώπων που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια.

Όπως επισημάνθηκε, μεγάλη σημασία δίνεται και στις συνεργασίες με άλλα σχολεία όπως και στις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι μαθητές ακολουθούν προγράμματα όπως η θεραπευτική κολύμβηση και η θεραπευτική ιππασία, ακόμα και του clinical pilates και της εικονική ποδηλασία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε επισκεφτεί και προεκλογικά τη συγκεκριμένη μονάδα και με μεγάλη χαρά προχώρησε στην πρώτη του επίσκεψη ως Περιφερειάρχης με σκοπό να ενημερώσει την διευθύντρια Παναγιώτα Τσάκωνα, για τους τρόπους υποστήριξης της Περιφέρειας και να μοιραστεί ιδέες ανάπτυξης και βελτίωσης των χώρων και της καθημερινότητας για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ειδικό σχολείο Κορίνθου, όπως και με τα υπόλοιπα ειδικά σχολεία της Περιφέρειας, είναι αυτονόητη, με σκοπό την συνεργασία και την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων.

Στην ξεχωριστή αυτή επίσκεψη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα.