LOADING

Type to search

Πράσινη πόλη: Ψηφίσαμε την μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης παρα την αρνητική έκβαση του θέματος

Επικαιρότητα Πολιτική

Πράσινη πόλη: Ψηφίσαμε την μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης παρα την αρνητική έκβαση του θέματος

Share

Δουλειές του ποδαριού, λέει ο λαός και η ρήση αυτή επαληθεύτηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο όσον αφορά τημείωση των τελών ύδρευσης που εισηγήθηκε ο Δήμος Κορινθίων με απόφαση του ΔΣ και  απέρριψε/ ακύρωσε με το Αρ.23809 15/3/2024 έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου.

Οι λόγοι της απόρριψης της απόφασης του  ΔΣ του  Δήμου Κορινθίων είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ και έχουν ως εξής:

Δεν περιλαμβάνεται αιτιολογημένη πρόταση-εισήγηση αναφορικά με την διαμόρφωση του ύψους των εσόδων και την κάλυψη των αντίστοιχων δαπανών.
Δεν υπήρχε μελέτη κόστους – οφέλους.
Δεν πάρθηκε η απόφαση από την δημοτική επιτροπή όπως ορίζεται από το νόμο.

Κατά την ψήφιση του θέματος στο ΔΣ παρουσιάστηκε μία πρόχειρη μελέτη που εκπόνησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Χ. Ντιγκιρλάκης  και  σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος σε μεταγενέστερη συνέντευξή του γεμάτος αυτοπεποίθηση την χαρακτήρισε «πολύ εμπεριστατωμένη».

Η μελέτη μόνο εμπεριστατωμένη δεν ήταν και συνεπώς επεστράφη στον δημιουργό της.

Η δημοτική αρχή φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα και φάνηκε ιδιαίτερα αμελής όσον αφορά  τη σωστή διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει. Ωστόσο, του εγχειρήματος επιμελήθηκαν οι κ.κ  Χ. Ντιγκιρλάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χατζής με μακρόχρονη εμπειρία στα δημοτικά πράγματα.

Η Πράσινη Πόλη  ψήφισε θετικά  για την μείωση  των τελών ύδρευσης και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έκβαση  του θέματος.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η δημοτική αρχή ως προς το σοβαρό αυτό ζήτημα. Θα επανέλθει τηρώντας σωστά τη διαδικασία; Θα εγκαταλείψει την προσπάθεια;

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει «συγνώμη» από τους δημότες, να μειώσει τον βαθμό έπαρσης για τα επιτεύγματά της και να σοβαρευτεί πριν εμφανιστούν περισσότερες ρωγμές στο οικοδόμημα των υποσχέσεων.