LOADING

Type to search

Απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για την ένταξη έργων που αφορούν τους Δήμους Νεμέας και Γορτυνίας

Επικαιρότητα Οικονομία Πελοπόννησος

Απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για την ένταξη έργων που αφορούν τους Δήμους Νεμέας και Γορτυνίας

Share

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020», στο πλαίσιο της πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της ΟΤΔ ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε, τα έργα «Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Νεμέας» και «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Γορτυνίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.199.635,46 ευρώ.

 

«Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Νεμέας»

Ειδικότερα, το έργο «Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Νεμέας», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ αφορά σε ένα σύνολο παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, με σκοπό τη προσθήκη νέων ανοικτών γηπέδων για χρήση από τους δημότες, την βελτίωση της ασφάλειας και της αισθητικής του χώρου και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ατόμων ΑΜΕΑ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η κατασκευή δύο νέων ανοικτών γηπέδων (ενός καλαθοσφαίρισης και ενός αντισφαίρισης) για ελεύθερη χρήση μαζικού αθλητισμού. Ακόμη η κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου των εγκαταστάσεων καθώς και μιας διακριτής και αναβαθμισμένης κεντρικής εισόδου.

Επίσης, η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην είσοδο και γύρω από τα νέα γήπεδα και η δημιουργία διακριτής διαδρομής πεζών από την κεντρική είσοδο μέχρι την εξέδρα του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Τέλος, η τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στον ανοικτό χώρο με τα όργανα γυμναστικής.

 

«Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Γορτυνίας»

Το έργο «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Γορτυνίας», προϋπολογισμού  599.635,46 ευρώ, αφορά στην βελτίωση της σύνδεσης των κτηνοτροφικών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων με τις μεταποιητικές μονάδες της περιοχής,  για την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων καθώς και τη μείωση του κόστους μεταφοράς τους, με τελικό σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.