LOADING

Type to search

Στο οδικό έργο Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Επικαιρότητα Οικονομία Πελοπόννησος

Στο οδικό έργο Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Share

Την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για την εξέλιξη ενός, από τα σημαντικότερα έργα της περιοχής, και συγκεκριμένα για το οδικό έργο Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της Πράξης διαμορφώνεται στο ποσό των 39 εκατ. Ευρώ και η βελτίωση του τμήματος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου προς τα ανατολικά παράλια της Πελοποννήσου, ενώ θα ενισχύσει και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Περισσότερα στοιχεία για το έργο:

Η Πράξη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» αποτελείται από έξι Yποέργα, είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 -2020», σύμφωνα με την υπ’ αρ. 210929/08-07-2021 Aπόφαση και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και από εθνικούς πόρους κατά ποσοστό 20%, Π.Δ.Ε.-ΣΑΕΠ 0261, κωδικός ενάριθμου 2021ΕΠ02610044.

Υ/Ε ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΩΝ ΠΡΑΞΗΣ
1ο  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
2ο ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
3ο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» – ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
4ο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» – ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
5ο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» – ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Ο.Κ.Ω.
6ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1

Μετά την υπογραφή της σύμβασης του Υποέργου 1, η συνολική δημόσια δαπάνη της Πράξης διαμορφώνεται στο ποσό των 38.972.850,01 €, όπως αναγράφεται στην υπ’ αρ. 303908/06-09-2023 Τροποποίηση της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Με το παρόν έργο προβλέπεται η κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος μήκους 7,015χλμ., της νέας Επαρχιακής Οδού υπ’αριθ. 19α , «Τίρυνθας (από Εθνική Οδό Ναυπλίου) – Αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες», με τον αυτοκινητόδρομο «Κορίνθου –Τριπόλεως» στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας.

Η Νέα Επαρχιακή Οδό Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων μήκους 25χλμ, που στο πέρας της συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15χλμ. αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτό των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Η προτεινόμενη παραλλαγή της χάραξης και η δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα στο υπόψη τμήμα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.