LOADING

Type to search

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας HORIZON 2020 “SMART BEAR”

Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας HORIZON 2020 “SMART BEAR”

Share

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας HORIZON 2020 “SMART BEAR” για Υγιή και Ανεξάρτητη Διαβίωση, το οποίο εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 65 έως 80 ετών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές ή/και απώλεια βάρους. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και χορηγεί ΔΩΡΕΑΝ έξυπνες ιατρικές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στους συμμετέχοντες όπως έξυπνο κινητό τηλέφωνο, έξυπνο ρολόι, οξύμετρο, θερμόμετρο, ζυγαριά κ.α. ανάλογα με την κλινική τους εικόνα με σκοπό την μακροπρόθεσμη & ασφαλή παρακολούθηση της Υγείας τους.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έχει προχωρήσει σε μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης κοινού. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία καθ’ όλη την διάρκεια του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2024.

Σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αρκαδίας ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Πελοποννήσου και PLSign του Ελληνικού Πιλότου για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα “SMART BEAR”, Βασίλειος Διαμαντόπουλος, παρέστη στην ετήσια συνάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, παρουσία της Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλικής Φράγκου και του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής παρουσίαση του “SMART BEAR” και έγινε φανερό το έντονο ενδιαφέρον των φαρμακοποιών να συνεισφέρουν στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Στην συνέχεια η Ομάδα Έργου αποτελούμενη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Task Manager του Έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σωτήρη Καμαρινόπουλο και στελέχη του Προγράμματος, με την συνοδεία της Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενημέρωσαν φαρμακεία του Δήμου Τρίπολης. Διανεμήθηκαν φυλλάδια εξίσου σε φαρμακοποιούς αλλά και παρευρισκόμενους πολίτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις μοναδικές παροχές και υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Η καινοτομία του “SMART BEAR” παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Διημερίδα με θέμα ‘’Το προφίλ του νέου Οδοντιάτρου’’ (Δημητσάνα, 2024).