LOADING

Type to search

Αλαζονεία – Ημέτεροι – Παραπληροφόρηση

Επικαιρότητα Κορινθία

Αλαζονεία – Ημέτεροι – Παραπληροφόρηση

Share

Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή του κ Σταυρέλη στον Δήμο Κορινθίων.

Έχουμε όλοι δει, με αίσθημα δυσάρεστης έκπληξης, τον τρόπο με τον οποίο ο κος Σταυρέλης αλλά και οι εκλεγμένοι μαζί του δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκφράζονται.

«Τέρμα όλα», «δεν καταλαβαίνω τίποτα», «από αύριο δεν υπάρχει ανομία»… Μεγάλα λόγια και εκφράσεις κενές πεποιθήσεως και προθέσεως και, ως εκ τούτου υποκριτικές «κορώνες» προς αποπροσανατολισμό του κοινού και ωφέλεια ιδίου και ημετέρων.

Ποιοι όμως άραγε είναι οι καταφανώς ωφελούμενοι «ημέτεροι»;

Τα παραδείγματα ολοένα και πληθαίνουν:

1. Η Φ. Πίτσα αντίδικος του Δήμου Κορινθίων που αξιώνει πληρωμή ύψους 57.000 € για ελαστικά, δίχως σύμβαση και δίχως πρωτόκολλο παραλαβής από την τριμελή επιτροπή για τα έτη 2018-2019.

Ο τέως δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος πρότεινε δημόσια να μην γίνει η πληρωμή, η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και να εκτελεστεί η όποια απόφαση των δικαστηρίων. Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή προωθεί την πληρωμή ενώ έπρεπε να κάνει έγκαιρα την προβλεπόμενη από το νόμο δικαστική διαδικασία για αποφυγή πληρωμής  – δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου . Η μεθόδευση από τον δικηγόρο της αντιδίκου και δημοτικό σύμβουλο  κ Χατζή είναι απαράδεκτη – η επίδοση διαταγής πληρωμής έγινε Παρασκευή 29.12.2023 κλπ.

2. Δεύτερο παράδειγμα «ημετέρου» είναι η έγκριση από την πλειοψηφία της δημοτικής επιτροπής για σύμβαση του έργου πεζοδρόμια (προαστιακός -κέντρο πόλης Κορίνθου) ύψους 600.000 €  με έκπτωση της τάξεως του… 1%, στην εταιρία LechiGroup Ι.Κ.Ε., ενώ έχουν απορριφθεί προσφορές με έκπτωση τάξεως έως και 28% πολλών άλλων εταιρειών. Κάτι τέτοιο συνιστά πρόκληση και η σύμβαση δεν πρέπει να προχωρήσει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να κηρυχθεί άγονη η διαγωνιστική διαδικασία ως μη συμφέρουσα για το δήμο και να γίνει νέος διαγωνισμός . Αν προχωρήσει η σύμβαση ,  180.000 ευρώ θα είναι η ζημιά για τους δημότες και το κράτος και ισόποση η πρόσθετη ωφέλεια της LECHI GROUP .Η εταιρία με την έκπτωση 28% που απερρίφθη προφανώς κερδίζει όσο πρέπει για το έργο

Όσο για την σκόπιμη παραπληροφόρηση…

… πολλά είναι τα ψέματα που ακούγονται και δη από ανθρώπους οι οποίοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στον Δήμο Κορινθίων.

Ενδεικτικά:

Στον προϋπολογισμό του 2024 ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα (κατά 95% συνεχιζόμενα έργα δικά μας) καθώς και τις ανελαστικές δαπάνες και μισθοδοσία εργαζομένων .

ΨΕΥΔΩΣ αναφέρει ο κος Σταυρέλης ότι δήθεν τα καταψηφίσαμε. Το βίντεο της συνεδρίασης αποδεικνύει του λόγου μας το αληθές.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ την ενιαία πρόταση του προϋπολογισμού διότι διαφωνούμε κάθετα με την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 30-75%, αφού δεν μπορούσαν να διακριθούν στην ψήφιση.

Εμείς, σαν δημοτική αρχή και «Συμμαχία Πολιτών» δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, παρά τις πολλές αυξήσεις που έγιναν τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων όσο και στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο δημοτικός μας σύμβουλος κ Τσατσούλης παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο έρευνα που αποδεικνύει ότι ήδη τα δημοτικά τέλη του δήμου μας είναι υψηλότερα από πολλούς άλλους δήμους παρόμοιους με τον δικό μας .

Είναι πρόκληση η παραπληροφόρηση εκ μέρους του κ. Σταυρέλη η δήλωση ότι «η αύξηση των δημοτικών τελών έχει την υπογραφή Νανόπουλου επειδή έβαλε την υπογραφή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ». Όλοι οι δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου μετέχουν στη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ , τι νόημα έχει η δήλωση αυτή ; Ο Βασίλης Νανόπουλος πρότεινε στον ίδιο τον κοΣταυρέλη τον τρόπο για να μειωθούν ή, έστω, να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά ούτε ο δήμαρχος ούτε και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θέλησαν να ακούσουν.

Όσον αφορά, τώρα, στα θέματα της ΔΕΥΑΚ, όπου κατηγορηθήκαμε από τον κο Χατζή, νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, για δήθεν έλλειμμα και οφειλές στη ΔΕΗ:

Στις 31/12/23 το ταμείο είχε διαθέσιμα 1,4 εκατομμύρια ευρώ,  με οφειλές προς τη ΔΕΗ μόνο 150.000 και αναμενόμενες εισπράξεις πολύ μεγαλύτερες,  από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Είπαν επίσης ότι δεν ψηφίσαμε στη ΔΕΥΑΚ και στο  δημοτικό συμβούλιο , μειώσεις τελών ύδρευσης  ενώ η αλήθεια είναι ότι μας ζητήθηκε χωρίς εισήγηση και την απαραίτητη από το νόμο μελέτη βιωσιμότητας (κόστους – οφέλους) για λόγους εντυπωσιασμού να ψηφίσουμε ασήμαντες μειώσεις σε ποσά -2 € ανά τρίμηνο για τους μισούς καταναλωτές – αλλά με εντυπωσιασμό σε έκφραση ποσοστών . Εμείς ζητήσαμε αναβολή στην ψήφιση στο αμέσως επόμενο συμβούλιο με όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας .

Καταλαβαίνουν πλέον όλοι ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης προκειμένου να δικαιολογηθεί η αδικαιολόγητη αύξηση των δημοτικών τελών καθώς και άλλες ενέργειες στις οποίες έχει ήδη αποφασίσει να προβεί η νέα δημοτική αρχή.

Σωρεία ψεμάτων, όπως το ότι δεν ασχοληθήκαμε με τα χαλασμένα υδρόμετρα ενώ εμείς είμαστε εκείνοι που υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκίνησε το έργο της αντικατάστασης όλων των υδρομέτρων με ψηφιακά, και τώρα πια περίπου τα μισά έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Όσο δε για τους μεγάλους οφειλέτες του δήμου στο θέματα της ΔΕΥΑ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και όχι η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός που επιδεικνύεται σήμερα. O κ. Σταυρέλης ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην θητεία 20192013 , τώρα αντιλήφθηκε τις ανείσπρακτες οφειλές ;

Κλείνοντας, συνιστούμε στον κο Σταυρέλη λιγότερη… αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και σοβαρή και ευσυνείδητη ανάληψη των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη θέση του Δημάρχου.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί :https://ekorinthos.gr/nanopoulos-thelame-na-dosoume-pistosi-chronou-stin-dimotiki-archi-alla-oi-kiniseis-tis-den-mas-to-epitrepoun/