LOADING

Type to search

Είναι ψέμα ότι δεν ψηφίστηκε ομόφωνα το προεδρείο του Δημόπρακτου , δείτε την ανάρτηση στη διαύγεια

Επικαιρότητα Κορινθία

Είναι ψέμα ότι δεν ψηφίστηκε ομόφωνα το προεδρείο του Δημόπρακτου , δείτε την ανάρτηση στη διαύγεια

Share

 

Συμμαχία πολιτών 8.2.24

Βασίλης Νανόπουλος . Μαθήματα δημοκρατικήςσυμπεριφοράς από τον κύριο Σταυρέλη δεν δεχόμαστε.

Ο νέος δήμαρχος σε χθεσινή του συνέντευξη υπέπεσε σε σοβαρά ατοπήματα απευθύνοντας αστήρικτες,ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες σε βάροςμου , του δημοτικού συμβούλου Τιμολέοντος Πιέτρη και δυο δημάρχων εν ενεργεία .

Κατηγορίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ,ανίερεςσυμμαχίες , πούλημα του δήμου Κορινθίων σε έτεροδήμο ,απρέπεια σε βάρος των Κορινθίων , ψίθυρους,παιχνίδια , καταστροφή του τόπου είναι απαράδεκτεςγια εν ενεργεία δήμαρχο. Προφανώς οι κατηγορίες είναι αποτέλεσμα φαντασίας,  σύγχυσης ,ταραχής και κακής επιρροής από την στρατιά των ειδικών συμβούλων που διαθέτει.

Είναι ψέμα ότι δεν ψηφίστηκε ομόφωνα το προεδρείο του Δημόπρακτου , δείτε την ανάρτηση στη διαύγεια.

Είναι ψέμα ότι το συμφέρον του δήμου δεν ψηφίστηκε , αναβλήθηκε η έγκριση της δαπάνης των 350.000 ευρώ για μισθούς προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην 5ετή  θητεία τους που ζητήθηκε από αναρμόδιο όργανο και χωρίς τεκμηρίωση .

Ίδρυσα τον αναπτυξιακό οργανισμό με τους δημάρχουςτων όμορων δήμων πριν χρόνια στη βάση της διαδημοτικής συνεργασίας και στη θητεία μου όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες  Η νοοτροπία του αποφασίζομεν και διατάσσομεν που προωθεί ο κ Σταυρέλης δεν αρμόζει στη θέση του  δημάρχου Κορινθίων και στη δική μου νοοτροπία .

Η πρόταση μου ήταν κατά την ίδρυση του οργανισμού δημόσια να είναι  πρόεδρος του Δημόπρακτου δήμαρχοςεκ περιτροπής εκ των μετόχων με συμφωνία κυρίωνχωρίς όμως να αποτυπωθεί στο καταστατικό σκοπίμως .Τώρα κανένας δήμαρχος δεν έβαλε υποψηφιότητα με βάση αυτή τη συμφωνία για τη θέση του προέδρου άρα άδικα με κατηγορεί ο δήμαρχος . Για το συμφέρον του δήμου Κορινθίων φρόντισα άλλωστε μέσω του καταστατικού να έχει ο δήμος κορινθίων την πλειοψηφίατων εδρών στο διοικητικό συμβούλιο του Δημόπρακτου , 5 έδρες από τις 9 .Στη γενική συνέλευση ο δήμος Κορινθίων έχει το 50% γιατί πίστευα και πιστεύω  ότι δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου Κορινθίων ο οργανισμός αλλά στηρίζεται στη διαδημοτική συνεργασία .

Έδωσα κατά συνέπεια όλη την δύναμη στον δήμαρχοΚορινθίων για να λειτουργήσει τον Δημόπρακτο . Όλατα υπόλοιπα που είπε ο κ Σταυρέλης στην συνέντευξητου σε εγχειρίδιο προπαγάνδας τύπου Γκαίμπελς ίσωςπεριλαμβάνονται .Είναι ψέμα του κ Σταυρέλη ότι δεν ψηφίστηκε ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος , ψηφίστηκαν . Οι αμοιβές τους δεν ψηφίστηκαν .

Σε ότι επίσης αφορά τη δημοκρατική συμπεριφοράσημειώνω ότι στη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχοςείχα δώσει σημαντική θέση ευθύνης στον ίδιο αλλά και στις άλλες παρατάξεις.

Για παράδειγμα στην τριμελή επιτροπή εκτίμησης των ενστάσεων στην ΔΕΥΑΚ όρισα τον κ Καρσιώτη , τον κ Σταυρέλη και τον κ  Ασημακόπουλο για 3 χρόνια .Τηνθέση αξιοποίησε  ψηφοθηρικά ο κ Σταυρέλης όπως γνωρίζει πολύ καλά. Εμείς λοιπόν φροντίζαμε  να έχουμε διαφάνεια παντού κα συμμετοχή της μειοψηφίας σε κρίσιμους τομείς .

Η θέση την οποίαν πήραμε στον Δημόπρακτο δεν είναι θέση στην οποία εν λευκώ θα ψηφίζουμε αυτά τα οποία λέει ο κ Σταυρέλης ειδικά όταν δεν  είναι σύννομα , ήαυτά είναι παράνομα είτε δεν είναι σωστά.

Στην περίπτωση της συνεδρίασης για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του Δημόπρακτου  ο Τιμολέων Πιέτρηςψήφισε για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κατά την υπόδειξη του κ Σταυρέλη . Καταψήφισε όπως έπρεπε την πρόταση για μισθό στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δημόπρακτου διότι δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη και δεν ήταν αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει και ζήτησεσυζήτηση σε άλλη συνεδρίαση και με οικονομικάστοιχεία διαθέσιμα  .

Οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντοςσυμβούλου  σύμφωνα με το καταστατικό στην σελίδα 35 άρθρο 15 είναι αρμοδιότητα της γενικής συνέλευσης. Το ίδιο φαίνεται και στη σελίδα 40 του καταστατικού άρθρο 18. Δεν είναι αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου – δεν ισχύει το πρότυπο Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει . Το ύψος όμως της αμοιβής αποφασίζει η γενικήσυνέλευση του Δημόπρακτου δηλαδή οι 3 δήμαρχοι και όχι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για τον εαυτό τους .

Δεν αρνούμαι να είναι αμειβόμενη η θέση του προέδρου και του διευθύνοντος  συμβούλου παρότι στη δική μας θητεία  ήταν άμισθες και οι δυο θέσεις , πρόεδρος ήμουν εγώ και άμισθος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος αμειβόμενος από τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Κορινθίων .

Συνιστώ στον κ Σταυρέλη να είναι συνεργάσιμος, λιγότερο αλαζών  και να τηρεί προεκλογικές δεσμεύσειςκάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα .Να πάψει να δημιουργεί και να βλέπει εχθρούς παντού. Να μην αγωνιά για να βολέψει από την πρώτη μέρα όλους τους σπόνσορές του. Δεν τον φοβάμαι θα το καταφέρει στην πορεία. Αλλά ας κρατήσει τα προσχήματα και να μην προκαλεί . Από τη μια επιβάλλει αύξηση δημοτικών τελών και από την άλλη δίνει μισθούς συνεργατών  2-3-4 φορές πάνω από βασικό μισθό.

Ο Βασίλης Νανόπουλος ούτε πουλά το δήμο ούτε κάνει ανίερες συμμαχίες. Και παρ όλα αυτά εξακολουθεί για το καλό των Κορινθίων να ισχύει η επιθυμία μου να βοηθήσω τη νέα δημοτική αρχή αν και όπου μου ζητηθεί .