LOADING

Type to search

Αλ. Γκουργιώτης: Θα βάλουμε πλάτη για να γίνει το Μουσείο της Μικρασιατικής Στέγης

Επικαιρότητα Κορινθία

Αλ. Γκουργιώτης: Θα βάλουμε πλάτη για να γίνει το Μουσείο της Μικρασιατικής Στέγης

Share

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Πολιτικής ΔΙΕΞΟΔΟΥ»  Αλέξανδρος Γκουργιώτης στην εκδήλωση  της Μικρασιατικής Στέγης για την κοπή της βασιλόπιτας ,που έγινε την Κυριακή  4-2-2024 στην αίθουσα Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Συνοικισμό Κορίνθου. Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  είναι υπέρ του μουσείου, που θα στεγάσει τα κειμήλια και την παραδοσιακή κληρονομιά της Μικρασιατικής Στέγης  για να διασωθούν  έτσι άσβεστες οι μνήμες και ο πολιτισμός της γης της Ιωνίας.

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» όμως  ταυτόχρονα είναι ενάντια στη μουσειακή αντίληψη και αντιμετώπιση της Ιστορίας μας και της παράδοσής μας. Βρίσκεται  αρωγός στο έργο που επιτελεί η Μικρασιατική Στέγη  για την ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομιάς  στους χαλεπόυς καιρούς που ζούμε.Ο ελληνισμός της Μ. Ασίας  είναι μόνο ένας κρίκος της ιστορικής μας συνέχειας. Και όπως υπογράμμισε ο κ . Γκουργιώτης,  υπάρχει  επιπλέον  η Βόρειος Ήπειρος ,η Κύπρος ,που δεν είναι  τόποι χαμένοι και λησμονημένοι , αλλά τόποι κατεχόμενοι ,σε σκλαβιά ,που ζητούν την απελευθέρωσή κυρίως στις μέρες μας, οι οποίες είναι πολύ σκληρές για τις αξίες μας και τις αρχές μας.

Στο τέλος του σύντομου χαιρετισμού του τόνισε με σημασία, ότι δυστυχώς τώρα οι αξίες μας πολεμούνται όχι από τους βαρβάρους  ,όχι από  Τούρκους  στην απέναντι πλευρά  όπως τότε στη καταστροφή του ελληνισμού της Μικαρασίας ,αλλά από εγχώριους, γραικύλους και υποτακτικούς που  έρχονται να αλλοιώσουν την πίστη μας , την πατρίδα και την οικογένεια.