LOADING

Type to search

Εορταστική Ατμόσφαιρα και Τιμητικές Διακρίσεις στην Κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

Επικαιρότητα Κορινθία

Εορταστική Ατμόσφαιρα και Τιμητικές Διακρίσεις στην Κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

Share

Με ζεστή εορταστική διάθεση και αίσθηση αλληλεγγύης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας πραγματοποίησε την ετήσια τελετή της κοπής της πίτας για το έτος 2024.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δρ. Μιχαήλ Ι. Μαρίνης, στην σύντομη αλλά μεστή ομιλία του, ανέλυσε την πρόοδο και τις εκσυγχρονιστικές τομές που έχουν κατά τους τελευταίους μήνες λάβει χώρα στον Σύνδεσμο. Επικεντρώθηκε στην πάσει θυσία επιδίωξη και την επίτευξη της διαφάνειας και στην ανάδειξη των δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών, ανέφερε πληθώρα δράσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο 2023 μέχρι σήμερα και ενημέρωσε αναφορικά με εντυπωσιακές μελλοντικές δράσεις που ήδη προγραμματίζονται.

Η Γενική Γραμματέας, κ. Ολυμπία Δρόσου, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία για την απονομή τιμών στους αφυπηρετούντες φιλολόγους κάθε χρόνο, επισημαίνοντας τη σημασία της για την αναγνώριση της προσφοράς τους. Στην τελετή των τιμητικών διακρίσεων, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος, κ. Παναγιώτης Χωρίκης, η Ταμίας, κ. Μαριλένα Ρουμπέκα, και ο Οργανωτικός Γραμματέας, κ. Νικόλαος Διπλός. Η κυρία Ιωάννα Δρυ τιμήθηκε προσωπικά και συγκίνησε με την σύντομη αντιφώνησή της προς τους παρευρισκόμενους. Οι κυρίες Ευαγγελία Κωνσταντίνου και Ευανθία Κασκαντήρη, η οποία διαμένει πλέον στο Βέλγιο, συμμετείχαν μέσω αντιφωνήσεων, ενισχύοντας την αίσθηση ενότητας και σύνδεσης με τον Σύνδεσμο.

Το φλουρί κέρδισε η κυρία Ολυμπία Χασούρα, Σύμβουλος Φιλολόγων Κορινθίας, η οποία με χαρά και ευγνωμοσύνη, υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης των παραδόσεων και της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των μελών της φιλολογικής κοινότητας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική και ζεστές συζητήσεις, όπου ενισχύθηκε και επιβεβαιώθηκε η αίσθηση της κοινότητας και της συναδελφικότητας. Το πνεύμα της βραδιάς αντανακλούσε την ενότητα και τη συνεργασία που έχουν πλέον αναχθεί σε θεμελιώδη στοιχεία του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας.

Τα βιβλία-δώρα της βραδιάς ήταν μια ευγενική χορηγία των βιβλιοπωλείων “Κιβωτός” και “Οικονόμου”.

Next Up