LOADING

Type to search

Χαιρετισμός Γ. Ψυχογιού στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Κορινθία Πολιτική

Χαιρετισμός Γ. Ψυχογιού στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Share

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας, παρέστη ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του έθεσε, μεταξύ άλλων, ορισμένα ερωτήματα, τα οποία όπως τόνισε «..θα κληθούμε το επόμενο διάστημα, πρωτίστως η κυβέρνηση, αλλά και εμείς ως αντιπολίτευση, οι φορείς όπως το Επιμελητήριο, η ΓΣΕΒΕΕ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι να απαντήσουμε στην κοινωνία».

«Η επενδυτική βαθμίδα ή η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ανακατευθυνθούν για να επωφεληθεί από αυτά η πλειοψηφία των επιχειρήσεων και όχι λίγοι και ισχυροί όμιλοι;”, αναρωτήθηκε αρχικά ο βουλευτής Κορινθίας και συμπλήρωσε ότι “αυτό είναι ένα καθοριστικό ερώτημα που θα πρέπει να το διεκδικήσουμε συλλογικά, ώστε να διαχυθούν οι πόροι προς τα κάτω».

Το δεύτερο ερώτημα είχε να κάνει με το κόστος παραγωγής και λειτουργίας για αγρότες, μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες: «Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα το αν θα πέσει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες, για τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως η ενέργεια, τα καύσιμα και οι πρώτες ύλες. Αν θα πρέπει επιτέλους να μειώσουμε τον ΦΠΑ ή τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, όπως πολλές χώρες στην Ευρώπη;».

Αναφορικά με την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη, ο κ. Ψυχογιός υπογράμμισε: «Θα προστατέψουμε την πρώτηκατοικία και την επαγγελματική στέγη, θα μπορεί κάποιος να δανειστεί από τις τράπεζες, θα σταματήσουν οι υπέρογκες προμήθειες που όλοι ξέρουμε κάτι που αποτελεί αισχροκέρδεια των τραπεζών, που όπως και άλλοι μεγάλοι όμιλοι, έχουν θησαυρίσει τα τελευταία τρία χρόνια από τα υπερκέρδη».

«Αυτά, λοιπόν, είναι κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε, έχοντας στο μυαλό μας ότι υπάρχει και ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πέρασε και δημιουργεί δύσκολους όρους βιωσιμότητας για μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους, ώστε να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενούς τους φυσικά», κατέληξε.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Ψυχογιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προετοιμασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει με όλους τους φορείς: «Εμείς το επόμενο διάστημα, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ανοίξουμε στην κοινωνία τις θέσεις και τις απόψεις, αλλά και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει μέχρι τώρα. Θα θέλαμε, λοιπόν, τη βοήθεια και του Επιμελητηρίου, θα είμαστε σε αλληλεπίδραση μαζί του, για να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι το οποίο θα είναι και κοντά στις απόψεις μας για μια ανάπτυξη που θα ξεκινάει από τα κάτω προς τα πάνω κι όχι το αντίθετο, αλλά θα ακουμπάει και στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία στις υπάρχουσες συνθήκες».