LOADING

Type to search

Ν.Ταγαράς: Πρόκειται για «εθνικό στοίχημα» που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί!

Επικαιρότητα Οικονομία Πολιτική

Ν.Ταγαράς: Πρόκειται για «εθνικό στοίχημα» που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί!

Share

🏡Παρουσιάσαμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιο Μπακογιάννη το Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», μία ολιστική παρέμβαση για την οργάνωση του χώρου.

🅰️Για πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια βάζουμε τάξη στο χώρο με όρους και κανόνες. Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, παντού. Παρεμβαίνουμε με Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη την επικράτεια για να καλύψουμε διαχρονικά κενά.

🅱️Παρουσιάσαμε, επίσης, τις νέες πρωτοβουλίες για την εκτός σχεδίου δόμηση, όπου με μεταβατική διάταξη ρυθμίζουμε το ζήτημα της οικοδομησιμότητας των εκτός σχεδίου γηπέδων, καθώς και ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

💬Όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis στην εισαγωγική του ομιλία: «Είναι μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, με πολύ έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απελευθερώνει πια ουσιαστικά τη νόμιμη δόμηση σε όλη την επικράτεια, τονώνει τις κατασκευές, τονώνει την τοπική απασχόληση, αλλά απεγκλωβίζει και χιλιάδες ιδιοκτήτες από ένα γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας, δίνοντας προοπτική και πρόσθετη αξία στις περιουσίες τους. Και, φυσικά, όλα αυτά θα γίνονται πια με συγκεκριμένους κανόνες και με απαράβατη προτεραιότητα τον σεβασμό του περιβάλλοντος.»

🙏Πρόκειται για «εθνικό στοίχημα» που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί!