LOADING

Type to search

Δύο αρδευτικά έργα παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε ισάριθμους δήμους της Κορινθίας

Κορινθία Οικονομία Πολιτική

Δύο αρδευτικά έργα παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε ισάριθμους δήμους της Κορινθίας

Share

Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται στις θέσεις εξουσίας, το πλέον σημαντικό -όταν βρίσκονται στις θέσεις αυτές- είναι να αφήνουν έργο που βοηθά και συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των ανθρώπων του.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παραδίδοντας το πρωί σήμερα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, δύο αρδευτικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια στον Δήμο Βέλου – Βόχας και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε λιτές εκδηλώσεις παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή, καθώς και αιρετών από τον καθένα από τους δύο πιο πάνω δήμους της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, από τον περιφερειάρχη παραδόθηκαν αρδευτικά έργα α) στο Βέλο προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων που θα εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα με καλλιέργειες και β) στο Μελίσσι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για τον ΤΟΕΒ, ένας υπόγειος αγωγός, σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης, όπως επίσης νέο αντλιοστάσιο και νέοι αυτοματισμοί, ένα έργο προϋπολογισμού περί το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί την άρδευση σε 700 στρέμματα με καλλιέργειες.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στις πιο πάνω εκδηλώσεις, τόνισε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν την τελευταία τετραετία πολλές ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης, ιδιαίτερα στην Κορινθία.

Παρατήρησε παράλληλα ο περιφερειάρχης πως ενώ αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός η λειψυδρία, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς προκειμένου να δοθούν λύσεις -“υπάρχει η λίμνη Δόξα στην οποία εκκρεμεί ακόμα το αρδευτικό δίκτυο, ενώ παραμένουν οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στο έργο του φράγματος Ασωπού, έργο που προορίζεται να δώσει επαρκείς λύσεις στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κορινθία” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα “να τελειώσει αυτές τις ημέρες η χρονίζουσα μελέτη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διάβρωσης στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του στην Κορινθία για το έργο που παρήγαγαν, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, όπως επίσης και προς τους δημάρχους των δύο δήμων για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν με την Περιφέρεια -τον απερχόμενο δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα εύσημα στον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις “τεράστιες δυνατότητες της Κορινθίας” και δι’ ολίγων επισήμανε σειρά έργων που υλοποίησε ή δρομολόγησε η Περιφέρεια στην εν λόγω Ενότητα, μεταξύ των οποίων η δημιουργία του πολιτιστικού – οικολογικού πάρκου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, τα έργα οδικής ασφάλειας όπως οι 6 κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου – Κορίνθου, η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι κ.α.