LOADING

Type to search

Παναγιώτης Κοντός:Αποχωρώ από το τελευταίο λιμάνι της σταδιοδρομίας μου

Επικαιρότητα Κορινθία

Παναγιώτης Κοντός:Αποχωρώ από το τελευταίο λιμάνι της σταδιοδρομίας μου

Share


Τ
ην 26η Οκτωβρίου 2023 έκλεισε ο κύκλος της 35ετούς υπηρεσιακής μου σταδιοδρομίας, μια διαδρομή που είχε ως τελευταίο λιμάνι προορισμού αυτό της Κορίνθου και την θέση του Λιμενάρχη Κορίνθου.  

Κατά την άσκηση των καθηκόντων μου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαι κοντά στους πολίτες και τις ανάγκες τους αλλά και απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας, λειτουργώντας δημιουργικά, μη διερχόμενος από τη θέση ευθύνης που η πολιτεία μου ανέθεσε, ως απλός διαχειριστής.

Αναχωρώντας λοιπόν από την Κόρινθο, την έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας στην οποία υπάγονται και οι Λιμενικές Αρχές Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Παλαιάς Επιδαύρου, Κιάτου και Λιμενικό Φυλάκιο Πόρτο Γερμενού θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς για την άριστη συνεργασία,  συμπαράσταση και συνδρομή, τον ΣεβασμιότατοΜητροπολίτη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο ο οποίος αποτέλεσε για όλους μας πηγή έμπνευσης και ψυχικής ανάτασης, την πολιτική ηγεσία του νομού, Υπουργούς, Βουλευτές, χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους, τους Προέδρους των Λιμενικών Ταμείων, τους εκάστοτε Διευθυντές της Σχολή Μηχανικού και Διοικητές του 747 ΕΤΜΧ, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, τους Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κορινθίας και Δυτικής Αττικής, τους Διοικητές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και Μεγάρων, την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Κορινθίας, τον προϊστάμενο του Τελωνείου Κορίνθου, τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κορινθίας και όλο το προσωπικό αυτών των Δημοσίων Αρχών, τον Διευθυντή της ΑΕΔΙΚ, τα αλιευτικά σωματεία της περιοχής και όλους τους αλιείς και όλους όσοισυνέδραμαν στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας (συγχωρείστε με εάν μου διέφυγε κάποιος).

Επίσης, ευχαριστώ κάθε μια και κάθε ένα από τις/τους συναδέλφους, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες χωρίς την στήριξη και τον επαγγελματισμό των οποίων όλα όσα πετύχαμε θα ήταν  ανέφικτα. Χάρη στην ομαδική καθημερινή δουλειά  πετύχαμε την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και την ενδυνάμωση του κύρους και της αξίας τους.

Αποχαιρετώ τους πολίτες οι οποίοι, είτε ως ελεγχόμενοι είτε ως εξυπηρετούμενοι, επέδειξαν τον δέοντα σεβασμό και προσαρμοστικότητα στις διατάξεις της εκάστοτε Νομοθεσίας και στις οδηγίες και υποδείξεις των στελεχών της υπηρεσίας μας.

Απευθυνόμενος στους τοπικούς δημοσιογράφους και στα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, θα ήθελα να επισημάνω τον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό σας, που με σεβασμό, αντικειμενικότητα, υγιή κριτική και δημοσιογραφικό ήθος, αναδεικνύατε πάντοτε τα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονταν με το έργο της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου. Η κατά περίπτωση και περίσταση αυστηρή κριτική σας, μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε τις όποιες υπηρεσιακές αδυναμίες μας. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Στον νέο Λιμενάρχη και καλό μου φίλο, Πλοίαρχο Λ.Σ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Νικόλαο, εύχομαι καλή επιτυχία στο γεμάτο ευθύνες έργο που αναλαμβάνει, υγεία και τύχη.

Με την βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε αισίως υπηρεσιακά αλλά και με σωματική υγεία ένας μεγάλος κύκλος και αποχωρώ από το τελευταίο λιμάνι της σταδιοδρομίας μου, ως καλός φίλος και συνεργάτης.

Με την ιδιότητα πλέον του πολίτη και του αποστράτου ΑξιωματικούΛιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σας υπόσχομαι ότι θα μείνετε χαραγμένοι στην μνήμη και την καρδιά μου.