LOADING

Type to search

Προβάδισμα νίκης για τον Βασίλη Νανόπουλο και τη Συμμαχία πολιτών

Επικαιρότητα Κορινθία

Προβάδισμα νίκης για τον Βασίλη Νανόπουλο και τη Συμμαχία πολιτών

Share

 

Η δημοσκόπηση έχει δείγμα 701 ατόμων το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2023  

 

Η δημοσκόπηση δείχνει ποσοστά ικανοποίησης  46,5% από το έργο του δημάρχου , σχεδόν οι μισοί πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το παραχθέν έργο σε μια θητεία με 2ετή πανδημική κρίση και βέβαια απλή αναλογική, σύστημα που δεν έδινε στον εκλεγέντα δήμαρχο πλειοψηφία.  

 

Στο ερώτημα άποψης για τα δημοτικά στελέχη με ποσοστό 60,9% προηγείται ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό αν κανείς σκεφτεί την φθορά που μπορεί να επιφέρει η διοίκηση. 

50,4% συγκεντρώνει ο Νίκος Σταυρέλης , 37,7% ο Δημήτρης Πρωτόπαππας , 32,3% ο κ.Αλέξανδρος Γκουριώτης και 17,8% η Παρασκευή Τζέκου 

 

Στο ερώτημα «Θέλετε να επανεκλεγεί ο Βασίλης Νανόπουλος στις επόμενες εκλογές;»   

Με ποσοστό 49% οι πολίτες λένε ναι , σε ποσοστό 45% λένε όχι και ένα 6% δεν ξέρει. Ο κ.  

Ζαχαρίας Ζούπης – Δημοσκόπος σχολίασε πως το συγκεκριμένο ποσοστό δείχνει μια τεράστια πόλωση στα δημοτικά πράγματα.  

 

Στην παράσταση Νίκης και στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε ποιος πιστεύετε πως θα εκλεγεί ως δήμαρχος στο δήμο Κορινθίων» ο δήμαρχος Κορινθίων προηγείται με 12 μονάδες και ποσοστό 41% έναντι ποσοστού 29% του Νίκου Σταυρέλη. 

«Υπάρχει συγκριτικό προβάδισμα 12 μονάδων στην παράσταση νίκης για τον δήμαρχο , εμείς οι δημοσκόποι  δίνουμε μεγάλη βάση στην παράσταση νίκης γιατί δείχνει την πεποίθηση της κοινωνίας.» 

 

Στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες επιλέγουν με 35,3% τον δήμαρχο  Κορινθίων, ακολουθεί ο Νίκος Σταυρέλης με 28,1% , ακολουθεί με  12% ο Δημήτρης  πρωτόπαπας , με 4,9% ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης και με 2,5% η Παρασκευή Τζέκου .  

 

Με αναγωγή επι των εγκύρων τα ποσοστά της κάρτας πρόθεσης ψήφου διαμορφώνονται , στο 35,8% για τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και στο 28,5% για τον Νίκο Σταυρέλη, μια διαφορά  7 μονάδων!  

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία το νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει 4 παρατάξεις στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η παράταξη της κ.Τζέκου.  

 

Στο ερώτημα επιλογής δημάρχου σε πιθανό δεύτερο γύρο ο Δήμαρχο Βασίλης Νανόπουλος καταγράφει ποσοστό 39,2% και ο Νίκος Σταυρέλης 34,1%. Το ποσοστό των λευκών / ακύρων είναι 3,4% και της αποχής στο 4,5%. 

Η ίδια κάρτα με αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνεται για τον Δήμαρχο Κορινθίων στο 42,6% και για τον Νίκο Σταυρέλη στο 37%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφουν ποσοστό 16,5%, ενώ ένα 3,9% δεν ξέρω και δεν απαντά.  

 

Σύνδεσμος παρουσίασης έρευνας: https://www.youtube.com/watch?v=B1xDuwHuxOs