LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Καμία μετακίνηση αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Κορίνθου. Παρέμβαση στη βουλή

Επικαιρότητα Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Καμία μετακίνηση αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Κορίνθου. Παρέμβαση στη βουλή

Share

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, την Ανακοίνωση των Ιατρών του Γ. Ν. Κορίνθου, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, με την οποία διαμαρτύρονται έντονα για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει εκ νέου Αναισθησιολόγο σε Νοσοκομείο των Αθηνών παρά τις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου Κορίνθου, αλλά και για την συνεχιζόμενη απαξίωση των δομών Υγείας του Νομού από την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις στη Βουλή να ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση και επαρκή ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας της Κορινθίας στηρίζοντας τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του πεδίου αλλά και το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στη Υγεία» δήλωσε σχετικά ο βουλευτής.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ.  Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Διαμαρτυρία Ιατρών Νοσοκομείου Κορίνθου για την μετακίνηση αναισθησιολόγου»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά, δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου  με  ανακοίνωση της διαμαρτύρεται για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει εκ νέου Αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Κορίνθου  σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο συγκεκριμένος Αναισθησιολόγος, παρά τις έντονες αντιδράσεις, είχε μετακινηθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στο Νοσοκομείο Θήρας, ενώ τους τελευταίους μήνες προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, δύο φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, υπηρετούν στο Νοσοκομείο τέσσερεις (4) ειδικευμένοι Αναισθησιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας θα αποχωρήσει τους επόμενους μήνες λόγω συνταξιοδότησης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αύξηση της προσέλευσης των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει δημιουργήσει την ανάγκη περισσότερων χειρουργικών επεμβάσεων αλλά και διακομιδών σοβαρά πασχόντων, στις οποίες είναι απαραίτητη η συμμετοχή Αναισθησιολόγων.

Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη πρόσληψη Αναισθησιολόγων ώστε να ενισχύσει το Νοσοκομείο, μετακινεί Ιατρούς σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα την απόλυτη αποδυνάμωση του Τμήματος, του Χειρουργικού Τομέα και τελικά την περαιτέρω δυσλειτουργία του Νοσοκομείου.

Ζητούν τη  στελέχωση με Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου και διαμαρτύρονται έντονα στην μετακίνηση του συγκεκριμένου Αναισθησιολόγου, αλλά και στην απαξίωση από το Υπουργείο Υγείας της Δημόσιας Υγείας των πολιτών του Νομού  .

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1):  Το σχετικό δημοσίευμα

Αθήνα,   2 Οκτωβρίου  2023

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχογιός Γεώργιος