LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Αποκαρδιωτική η κατάσταση από τις ζημιές σε πολλά χωριά της Κορινθίας, ανάγκη για γενναία στήριξη

Οικονομία Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Αποκαρδιωτική η κατάσταση από τις ζημιές σε πολλά χωριά της Κορινθίας, ανάγκη για γενναία στήριξη

Share

Περιοδεία και αυτοψία στις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες της Κορινθίας, πραγματοποίησε ο ουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.  

Ο κ. Ψυχογιός βρέθηκε σε πολλά χωριά του Δήμου Σικυωνίων και του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπου οι καλλιέργειες υπέστησαν ολική καταστροφή από το χαλάζι και τις ακραίες βροχοπτώσεις ακολούθησαν κατά την κακοκαιρία Elias. Η περιοδεία και οι συναντήσεις με παραγωγούς και σε άλλα χωριά που επλήγησαν θα συνεχιστούν.

«Ζητάμε, όπως έχουμε κάνει στη Βουλή για όλες τις ζημιές που θέτουν πλέον για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους θέματα επιβίωσης, άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, αξιοποίηση του Ταμείου Αρωγής και κάθε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ευρωπαϊκού και εθνικού, καθώς και επαρκή και γρήγορη επιδότηση μέτρων προστασίας για την βροχή και το χαλάζι. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και χρειάζεται γενναία ενίσχυση για την εισοδηματική στήριξη των αγροτών, αλλά και για να μπορέσει να προχωρήσει η καλλιέργεια την επόμενη χρονιά, όπου αυτό είναι δυνατό”, τόνισε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιώργος Ψυχογιός, μετά το τέλος της αυτοψίας.